Nemzetközi B33 torna Nyíregyházán
Nemzetközi kosárlabdatornát rendeznek Nyíregyházán. A B33-as sorozat egyik kvalifikációs viadalának a helyszíne a Kossuth tér lesz, ahol négy pályát is építenek. A torna pénzdíjas, a győztes ezer eurót kap.

A B33 nagyban hasonlít a streetballra, azaz 3-3 játékos játszik, de van játékvezető, tehát nem a szórakozás az elsődleges, hanem sokkal fontosabb az eredmény. A teniszhez hasonlóan itt is kvalifikációs versenyeken gyűjthetik a pontokat a csapatok, a legjobbak pedig eljuthatnak a legnagyobb tornákra, amely megfelel a tenisz Grand Slam viadaloknak.

Szerbiából, Észtországból és Romániából is jelentkezett már csapat, de itt lesz a magyar B33-as válogatott és az egyetemi válogatott is. Ezer euró a pénzdíj, ez is csábító, de főleg a pontok miatt jönnek az együttesek, hogy kiharcolják a részvételt a nagy tornákon. Igyekszünk kiegészítő programokról is gondoskodni, így lesz egy kis show-műsor is, remélem, hogy tetszik majd a nyíregyháziaknak – mondta Sitku Ernő szervező.

Június 25-én a Kossuth téren rendezik a tornát, melyre bárki jelentkezhet, de főleg profi csapatokat várnak a szervezők a különböző kategóriákba. A B33 nagyon látványos, mivel szinte egyáltalán nincs holtidő. A sportág egyre népszerűbb, sokan a kosarasok közül kimondottan szakosodtak az egypalánkos játékra, és rövidesen olimpiai sportág is lehet a B33.

Dankó László