Nemrég új helyre költözött a Jósa András Oktatókórház Központi Raktára!
Nemrég új helyre költözött a Jósa András Oktatókórház Központi Raktára!

Elektromos vontató is van!

A betegellátáshoz szükséges anyagokat kezelő Központi Raktárának évekig a Sebészeti Tömb alagsorában tudtak helyet biztosítani, ami eredetileg nem erre a célra épült – emlékeztetett az intézmény főigazgatója. A sötét, nehezen megközelíthető, szűkös, kicsi helyiségekben sokszor akadtak higiénés problémák, beázások is voltak. Ezért a kórház menedzsmentje úgy döntött, ezen a területen is változásra van szükség. Új helyre költözött a Központi Raktár – a Nagyvárad utcai teherporta mellé. Dr. Adorján Gusztáv főigazgató elmondta:

Itt korábban a Gyermekosztály egy része volt, illetve a Könyvtárunk. Ám a nagy építkezésekkel elkezdődött az átsrukturálás, szeretnénk megfelelő helyre tenni a szolgáltatásokat, így a raktárat is. A Sebészeti Tömb alatt volt korábban a raktár, azt át tudtuk ide hozni, a Könyvtárat pedig áttettük a Sebészeti Tömbbe. Ez egy modern gondolkodást igénylő beruházás, hisz most már a vonalkód-rendszert is bevezetjük az anyaggazdálkodásba.

Szoftverfejlesztéssel, új informatikai eszközökkel és vonalkódolvasókkal még pontosabb lesz a készlet- és felhasználási-nyilvántartás – távlati terv, hogy a jövőben a beszállítótól a betegig, minden könyvelés vonalkód támogatással, elektronikusan történjen az intézményben. A raktárnál a logisztikai fejlesztés is megvalósult. Bakucz Sándor, a Logisztikai Osztály vezetője azt mondta:

Béreltünk egy vontatót és hozzá vásároltunk vontatmányokat, ezáltal nagyobb mennyiségű anyagokat tudunk egy ütemben kivinni. Fontos, hogy úgy vannak megtervezve ezek a vontatmányok, hogy balesetmentesen, praktikusan tudjunk a kórházban közlekedni vele. Az épület előtt leoldják a vontatmányokat és utána, mint egy kézianyag-mozgató kocsi működik tovább és így a liftekkel fel tudunk menni az osztályokra is vele.

A raktárt folyamatosan fejlesztik, a napokban tároló dobozokat szereztek be, amelyekkel a raktárkihasználást szeretnék növelni.