Nem utazhatnak be külföldiek Magyarországra – Csak a személyforgalmat korlátozták

Március 17-én 0 órától lép életbe a magyar határok lezárása. Csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére. Ez csak a személyforgalmat érinti, de a korlátozás a közúti, vasúti, vízi és légi határokra egyaránt kiterjed.

A kormány döntése alapján a magyar hatóságok lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, így 2020. március 17-én 00:00 órától kezdődően csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére. A korlátozás a közúti, vasúti, vízi és légi határokra egyaránt kiterjed. A korlátozás az új koronavírus terjedésének megelőzését és a magyar emberek biztonságát szolgálja.

A záhonyi határátkelőn is érezhető az átkelések számának csökkenése. A magyarok már szinte egyáltalán nem akarnak Ukrajnába menni, ha valaki mégis úgy dönt, hogy útnak indulna, a magyar határon figyelmeztetik, hogy forduljon vissza, mert az ukrán oldalon nem fogják beengedni, ugyanis 2020. március 16-án magyar idő szerint 23 órától az ukránok is megtiltották az országukba való belépést külföldi állampolgárok valamint hontalanok számára.