Friss közlemény érkezett a Nyíregyházi Egyetemről – Aktuális intézkedések

Az Operatív Törzs 2020. március 14-i döntése értelmében a felsőoktatási intézmények kollégiumait teljeskörűen és kötelezően ki kellett üríteni. 

Ennek értelmében a Nyíregyházi Egyetemen, a kollégiumban lakó hallgatóknak március 16-án 20.00 óráig kellett személyes dolgaikkal együtt kiköltözni. Az otthonukba hazatérni nem tudó kollégistákat (külföldi, határon túli magyar, rektori méltányossági kérelemmel rendelkező magyar hallgatókat) külön kollégiumi épületbe költöztette az intézmény.

- tájékoztatott Halkóné dr. Rudolf Éva, Intézményi Védekezési Munkabizottság elnöke.

A Nyíregyházi Egyetemen jelenleg tavaszi szünet van, március 23-a napjától az oktatás távoktatás formájában folyik.

Az egyetemi oktatók digitális, elektronikus formában tarják a kapcsolatot a hallgatókkal, oktatási anyagokat küldenek, illetve digitális formában kérik számon a leadott tananyagot.

A távoktatás alapvető formái, eszközei a következők: elektronikus tananyagok (pdf-ben), PPT-k (szövegalámondással), digitális segédanyagok, videófelvételek, szöveg- és hangfájlok, tanulmányok, szakirodalmi források, olvasmányok (azok internetes elérhetősége, linkje). A felsoroltak kiküldése a hallgatók számára a csoport e-mail-címén, a Neptunon, a Moodle e-learning portálon keresztül történik többek között. A 2019/2020 tanév második félévének órarendje továbbra is érvényben marad, a távoktatás foglalkozásait az eredeti, tantermi időpontokban tartják meg az oktatók. Ugyanakkor a tanórák és az online fogadóórák időpontján kívül is vállalják, hogy a hallgatók által feltett kérdésekre 24 órán belül válaszolnak.

Minden hallgatói ügyintézés esetében elektronikus eljárásrendet alkalmaz az egyetem. A lejáró okmányok (diákigazolvány érvényessége) a Kormány döntése alapján a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

 

Az egyetem rendelkezett arról is, hogy a Nyíregyházi Egyetem Központi Könyvtárának elektronikus szolgáltatásai üzemelnek, a kölcsönzési szolgáltatás az egyetemen foglalkoztatottak részére működik, de az olvasótermek látogatása szünetel. Az egyetem sportlétesítményei, az uszoda, a Tuzson János Botanikus Kert és a „D" Tanulmányi épület a koronavírussal kapcsolatos megelőző intézkedések időtartamára zárva tart.

 

A kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az Egyetemi Hét – FŐHE 2020 elnevezésű rendezvény a tervezett tavaszi időpont helyett egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem