Nem tudták, hogy vandálokat csíptek el a kamerákkal

Lövei Csaba szerint ez azt bizonyítja, hogy a város vezetésének is foglalkoznia kellene az üggyel. Szerinte a polgármesternek levélben kellene hivatalos tájékoztatást kérnie az ügyészségtől. A képviselő ugyanakkor elismerte, az ügy messze sincs attól, hogy bármilyen ítélet születhessen benne. Hozzáfűzte, abban sem biztos, hogy a vizsgálat eljut-e majd idáig. Hunyadi János szerint az önkormányzatnak is vizsgálóbizottságot kellene felállítani és ennek a testületnek a beruházás minden részét elemeznie kellene. A politikusok nem adtak egyértelmű választ arra, hogy az újabb vizsgálat a Sóstón kihelyezett kamerákkal kapcsolatban indult-e, de ezt nem is cáfolták. Továbbra is azt mondják, ha a városnak korábban kellett volna szabályoznia a kamerák működtetését. Arról ugyanakkor nem volt információjuk, hogy a kamerarendszer segítségével vandálokat sikerült elcsípni, csak azt erősítették meg, hogy a legutóbbi közgyűlésen született rendelet a használatukról.

– Nekünk a kamerákkal az volt a probléma, hogy az önkormányzati rendelt-alkotás, nem volt meg, mikor telepítették – mondta Hunyadi János, a DK önkormányzati képviselője. – Nem volt leszabályozva. A törvény egyértelműen előírja, hogy kamerás térfigyelőrendszert, akkor lehet működtetni, hogyha arra az önkormányzat, rendelet hoz és rendeletben leszabályozza, de ez a szabályozás utólag történt meg.

Z. Pintye Zsolt

 

Fidesz: A vandálok pártjára állt a nyíregyházi balliberális ellenzék

 

A Fidesz nyíregyházi szervezetének közleménye.

Minden épeszű ember a saját szemével láthatja, hogy Sóstógyógyfürdőn milyen fejlesztések zajlottak az elmúlt időszakban. Minden józanul gondolkodó könnyen beláthatja, hogy a sóstói kamerarendszer a vandálok ellen védi közös értékeinket és vigyázza a közbiztonságot. A DK és az Együtt helyi politikusai immáron sokadjára kifogásolják a sóstói kamerarendszert. A vandálok személyiségi jogaiért aggódnak, ahelyett, hogy a város vagyonát óvnák. Felszólítjuk az ellenzéki képviselőket, hagyjanak fel a rongálók, közös értékeink szétverőinek támogatásával és fejezzék be a botránypolitizálást.