Négy gólt lőtt a Sopronnak a Szpari
Komoly előnyt szerzett a visszavágóra a Nyíregyháza.

Ötödik alkalommal találkozott egymással a Szpari és a Sopron tétmeccsen. A mérleg ötven százalékos. Zoran Kostic sérülése javult, a kezdőben kapott helyet.

Nyíregyháza Spartacus–Sopron 4–1 (3–0)

Városi Stadion, 2000 néző

Jv.: Radványi Ádám (Erős, Farkas)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rakovic, Rubus, Törtei, - Farkas (Vámos 85. p), Ramos (Jagodics 87. p), Zofcák, Kostic - Pölöskey, Rezes (Csorba 89. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Sopron: Halasi - Papp, Tihanyi, Holdampf, Sifter, Füredi, Károly, Deme, Baracskai, Jovetic, Pados (Maráczi 24. p)

Vezetőedző: Supka Attila

Az első percekben mindkét csapat óvatos volt, helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. A 8. percben Papp lőtt távolról, de nem volt veszélyes a próbálkozás. Két perccel később Kostic adta be a labdát, Pölöskey lövését blokkolták a védők. A szöglet után Pölöskey fejesét fogta Halasi. A 17. percben Pölöskey készítette le a labdát Rezesnek, aki alig lőtt mellé. Egy perccel később viszont megszerezte a vezetést a Szpari. Egy jobb oldali Szokol-beadás végén Pölöskey Péter érkezett pontosan, és a kapuba passzolt, 1–0.

Támadásban maradt a Nyíregyháza, és a 25. percben újabb gólt lőtt. Rezes László kapott jó labdát középen, majd egy szép csel után a kapuba bombázott, 2–0. A gól után mindkét vezetőedzőt a lelátóra küldte a játékvezető, miután összeszólalkoztak a trénerek. A 31. percben újabb Szpari-gól! Igor Zofcák szabadrúgását kiejtette a kapus, Pölöskey Péter pedig közelről a kapuba kotorta a labdát, 3–0. A gólok után mezőnyjáték folyt, majd újabb hazai lehetőség, előbb Pölöskey, majd Rezes előtt. A 45. percben Pölöskey lőtt távolról, de védett a kapus. Az első félidő után jó játékkal, megérdemelten vezetett a Szpari. A második játékrész egy vendég-lehetőséggel indult, de tisztázott a kapu előtt Zofcák. Az 52. percben két nagy Spartacus-lehetőség, előbb Pölöskey, majd Ramos lövését hárította Halasi. A másik oldalon Tihanyi próbálkozott, alig ment mellé a lövése. Hazai részről ismét Pölöskey lőtt, de egy védőről kipattant a labdája. A 62. percben viszont növelte előnyét a Szpari, Igor Zofcák szöglete után Szokol Zsolt fejelt a kapuba, 4–0. Nem állt le a Nyíregyháza, egy szöglet után Rubus emelt fölé. Egy soproni kontra végén Deme lőtt, de nem találta el a kaput. A 75. percben gyönyörű összjáték végén Pölöskey került helyzetbe, de az utolsó pillanatban tisztáztak a soproniak. A 80. percben váratlanul szépített a vendég csapat, egy szöglet után Károly lőtt a kapuba, 4–1. Majd egy beadás után Ovszijenko védett nagyot, a gólvonalnál hárított a Szpari kapusa. Több gól nem esett, a Nyíregyháza komoly előnyt szerzett a visszavágóra.

A teljes mérkőzést a Nyíregyházi TV csütörtökön 20.00 órától közvetíti.

Dankó L.