Ne üljünk fel a rémhíreknek!
Fotó: police.hu

Szabolcs megyében időről-időre szárnyra kapnak a minden alapot nélkülöző rémhírek.

A közösségi oldalakon időről-időre szárnyra kapnak minden alapot nélkülöző rémhírek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településéről is aggódó emberek érdeklődtek a rendőrségen, és az internetes hozzászólások is megszaporodtak, többen egy titokzatos mikrobuszt emlegetnek, amely több Szabolcs megyei településeken bukkan fel és állítólag az utcákat járja. A rendőrség minden eddig érkezett bejelentést ellenőrzött, de bűncselekményre utaló körülményt nem állapított meg.

A legutóbbi bejelentés szerint egy fiatal férfi azt állította, hogy 2022. augusztus 20-án 13 óra körül Nagykállóban ismeretlenek egy kisbuszba rángatták és bántalmazták. A bejelentést követően a rendőrség haladéktalanul megkezdte a körülmények vizsgálatát, azonban az eddig elvégzett adatgyűjtés alatt nem merült fel olyan tény, amely megalapozta volna a bűncselekmény elkövetésének gyanúját.

A rendőrség felhívja az internethasználók figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül olyan minden valós alapot nélkülöző híresztelést, amellyel másokban indokolatlan félelmet vagy pánikhangulatot kelthetnek.

Kérjük, hogy aki bűncselekményről szerez tudomást, elsődlegesen ne a közösségi médiában ossza meg, hanem hívja a rendőrség 112-es ingyenesen hívható központi segélyhívószámát és haladéktalanul tegyen bejelentést!

 

Forrás: police.hu