Motoros manók gyűltek össze Örökösföldön – Második alkalommal rendezték meg a találkozót
Fotó: Szarka Lajos

Második alkalommal szervezték meg a Móra Ferenc Általános Iskola előtti téren a Manó Motoros találkozót. A kétkerekűvel érkező gyerekeknek különböző állomásokon kellett összemérni tudásukat. Voltak ügyességi és logikai feladatok, de rendezvény fő célja a biztonságos közlekedés bemutatása volt.

Idén is több százan érkezetek a Móra Ferenc Általános Iskola előtti térre, Örökösföldön. A Denevér Szabadidős Egyesület szervezésében ebben az évben is megtartották a Manó Motoros találkozót. A gyerekek kerékpárral, kismotorral és rollerrel is érkeztek, hogy végrehajthassák a különböző feladatokat.

A regisztrációs pultnál kapnak a gyerekek egy kis térképet és utána állomásról állomásra kipróbálhatják az ügyességi képességeiket és a logikai gondolkodásukat, hiszen nem mindenhová kell kis bicikli vagy kismotor. Van kresz oktatás, ami a biztonságok közlekedést teremti meg. Ezeken kívül az első 200 regisztráló ajándék pólót kap.

– mondta el Tóth Imre, önkormányzati képviselő.

A rendezvény fővédnöke dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere volt, aki kiemelte, hogy a városi nagyrendezvények támogatásán kívül, fontosak ezek a kisrendezvények is.

Az örökösföldieknek ez egy nagy találkozó. A közösségépítés pontosan erről szól, hogy nem csak a nagyrendezvényeken találkozhatnak az emberek, hanem a kis közösségi rendezvényeken is. Ezért örülök, hogy az utóbbi években egyre több ilyen van.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A rendezvényt koncertek zárták.

Kapcsolódó galéria

Manó Motoros Találkozó 2019