Monitoring Bizottsági ülés Nyíregyházán -  GINOP-projektekről is szóltak!
Monitoring Bizottsági ülés Nyíregyházán

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program a magyar gazdaság fenntartható növekedését, a magas hozzáadott értékű termelés és a foglalkoztatás bővítését célul kitűző program, amely többek között az oktatást is érinti.

A Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság Monitoring Bizottsága többek között azt követi, hogyan haladnak a GINOP-os pályázatok. A bizottság Nyíregyházán ülésezett – erről is szólt Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár:

Miért pont a szabolcsi megyeszékhelyen tartják az ülést? Mert ebben a városban jól mennek a fejlesztések és van mit megnézni! Vannak olyan GINOP-os fejlesztések például a szakképzésben, amelyek nagyon újszerűek – itt van például a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelye. Ez egy hálózat lesz végül, a nyíregyházit pedig az elsők között adták át, amelyet átadtak és nagyon jól végiggondolt fejlesztési koncepcióba illik bele a Centrum életében.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyet is megtekintették a bizottsági ülésen résztvevők. Gurbánné Papp Mária az NYSZC főigazgatója elmondta:

Rendszeres vendégeink az óvodások, akik nagyon szeretnek játszani a LEGO kockákkal és robotokkal, figyelik a drónok röptetését, a 3D-s nyomtatót és azt gondolom, hogy itt meg tudjuk velük szerettetni a szakmákat, valamiféle fogékonyságot tudunk kialakítani bennük. Természetesen általános iskolásoknak is szervezünk pályaorientációs napokat és rendszeresen vannak vállalati programjaink, amikor különböző cégek bemutatják a legújabb technológiákat, eljárásokat.

A rendezvényen Jászai Menyhért alpolgármester is részt vett – szerinte fontos, hogy a nyíregyházi jelentős és példaértékű fejlesztéseket mások is megismerjék.

A TOP-os források mellett nekünk is vannak GINOP-os programjaink és az, hogy a monitoring bizottság nálunk ülésezik, megismerik Nyíregyházát és a projekteket – ez egy kitüntetés számunkra és egy lehetőség, hogy Nyíregyháza újra megmutassa magát!

A rendezvényen elhangzott, a bemutatott Digitális Közösségi Alkotóműhely a szakmai képzés minőségét magasabb szintre emeli térségünkben.