Misi mókus  – Már zajlanak a családi musical olvasópróbái

Megtartották a Misi mókus című családi musical előadás olvasópróbáját a Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamara termében.

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van.

De az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája. Később az iskolában nem csak ezzel lóg ki társai közül, hanem azzal, hogy rosszalkodik és különcködik. Nem akar úgy élni, mint a többi mókus, nyáron gyűjtögetni az élelmet, hogy legyen majd télre. Amikor megtudja Szajkó nénitől, hogy egy távoli vidéken létezik egy örökké termő fa, azonnal elszökik otthonról.

Elképesztő kalandok várnak rá, meg persze veszélyek is. Elfogják és egy állatkereskedésbe viszik, ahonnan megszökik. Utazik a tengeren, a sivatagon és a dzsungelen keresztül. Barátokat szerez és legyőzi az ellenségeket!

De tényleg az a barát, akiben rögtön megbízunk? Tényleg csak jót akarnak nekünk az ismerőseink? Tényleg semmi hasznosat nem tanul a diák az iskolában? Tényleg jobb egy távoli vidéken élni, mint otthon? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk legújabb családi musicalünkben. Tersánszky Józsi Jenő meséjét Peller Károly írja és álmodja színpadra. Zenéjét a nagy sikerű Tanár úr, kérem! című musical szerzője, Nyitrai László írja, a dalszövegeket pedig a musical sztárok fiatal generációját képviselő Cseh Dávid Péter. Látványos és izgalmas produkciót ígérhetünk kicsiknek és nagyoknak!

 

Tersányszky Józsi Jenő „Misi mókus kalandjai” című műve alapján a színpadi változatot írta: Peller Károly

Bemutató: 2022. október 7. (péntek) Nagyszínpad

További részletek: https://www.moriczszinhaz.hu/hirek/megtartottuk-a-misi-mokus-cimu-csaladi-musical-eloadasunk-olvasoprobajat

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház

Kapcsolódó galéria

Misi mókus olvasópróba