Minősítés – Változatlanul ötcsillagos az Aquarius
Fotó: Illusztráció / aquariusspa.hu

Változatlanul ötcsillagos minősítésű fürdő a nyíregyházi Aquarius! A Magyar Fürdőszövetség üzemeltetésében levő fürdők nemzeti tanúsító védjegyrendszere 2014 óta elérhető a hazai fürdők számára. A nyíregyházi Aquarius a korábbiakhoz hasonlóan újra három kategóriában is elérte a legmagasabb fokozatot.

A védjegy minősítés megkülönböztet, hiteles információkat nyújt a vendégek számára a fürdők közötti választás során. A védjegy tanúsítja, hogy a szolgáltatások minősítése előre meghatározott, a Magyar Fürdőszövetség által kidolgozott és a Nemzetgazdasági Minisztérium által jóváhagyott szakmai szempontrendszer alapján történik – mondta el dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

„A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. még 2016. április 22-én kezdeményezte a Magyar Fürdőszövetségnél az Aquarius Élményfürdő, Parkfürdő és Aquarius Fürdőgyógyászat a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszerében történő minősítését Élményfürdő, Strandfürdő és Gyógyfürdő kategóriában. A minősítés eredménye nem egy életre szól, egy arra kijelölt bizottság 5 éves ciklusokon belül rendszeresen ellenőrzi, hogy a korábbi minősítésnek megfelelnek-e a fürdők, esetleg jobbak vagy rosszabbak az aktuális működési körülmények. Az Aquarius esetében a korábban említett három kategóriában megszerzett legmagasabb minősítés ismételt elérése volt a cél, a minősítő bizottság 2021. július 28-án tett látogatást Nyíregyházán. A részletes szempontrendszer alapján az egységekben a bizottság vizsgálta a fekvést, környezeti adottságokat, megközelíthetőséget, környező infrastruktúrát, főbejáratok adottságait, információs ellátottságát. Vizsgálta továbbá a medencék kialakítását, felszereltségét, különleges attrakciókat. A gyógykezelések választékát, színvonalát, parkosítást, vízellátást, vízelvezetést, a vízkezelés módját, vízminőség biztosítását, játékok, játszóhely meglétét, sportterületek felszereltségét, öltözők kialakítását, minőségét, elsősegélynyújtás lehetőségét, illetve a vendéglátás színvonalát, lehetőségeit, a teljes humán erőforrás szakképesítését, munka- és formaruházatot, nyelvismeretet, hulladékkezelést.”

Az eredmény alapján elmondható, hogy az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint az Aquarius Fürdőgyógyászat továbbra is Magyarország fürdőinek élvonalában van. A kitüntető cím a meglévő infrastruktúra folyamatos fejlesztését, ápolását és további komoly erőfeszítéseket kíván az üzemeltető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. részéről, hiszen a cél nem más, mint az elért minősítésnek való hosszú távú megfelelés, melynek révén biztosítható a legmagasabb szintű vendégelégedettség is a fürdőben.