Minden lélekben van egy kis szivárvány

A résztvevő intézmények: Nyíregyháza - Kertváros Református Egyház ISK – Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának néhány lakója Csernyik András foglalkoztatás szervező vezetésével, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum József Attila Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának néhány tanulója Gulyásné Lovász Mária és Pallagi Józsefné pedagógusok vezetésével Polgárról, a Jósa András Múzeum és múzeumpedagógusa Babolcsi Andrea. A projekt a Közös Nevező Oktatási Program II. eredményeként született, mely oktatási program a Centropa, Tevan, Haver, Uccu Alapítványok és a Wesley János iskola szervezésében jött létre.

E kulturális projekt elsődleges célja az eltérő hátterű oktatási és kulturális intézmények együttműködésének hatékony előmozdítása, az élet sokszínűségének bemutatása, oktatási tartalmak élménnyel és interaktivitással fűszerezett átadása, szociális érzékenyítés, a tolerancia és a másság elfogadásának ösztönzése, közös produktum létrehozása.

A kezdeti lépést elősegítve a Nem Privát Színház interaktív helyzetgyakorlataival hangolódnak egymásra a résztvevők, melyet egy közös múzeumi barangoló követ. Ezután az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonában kalauzolják a fiatalok a polgári diákokat és a pedagógusokat.

A következő találkozás helyszíne ismét a Jósa András Múzeum lesz, melynek eredménye várhatóan egy közös alkotás lesz, ezt követően pedig Polgáron és Budapesten folytatódnak a találkozók.

Babolcsi Andrea
múzeumpedagógus