Mimi szagot fogott

Szolgálati nyomkövető kutya vezette el a rendőröket a nyírbátori rablás gyanúsítottjához.

2022. január 20-án este Nyírbátorban az utcán szólította meg a nőt egy ismeretlen férfi, és a pontos időről kérdezte. A nő válaszolt, majd gyanútlanul folytatta útját, nem sejtve, hogy a férfi észrevétlenül a nyomában van. A Madách utcában aztán váratlanul ismét elé lépett, és ekkor már pénzt követelt. Az elkövető úgy tett, mintha kés lenne nála, és azzal fenyegette meg áldozatát, hogy megszúrja. A férfi előfölényét kihasználva megragadta a nő kabátját és sálját, a földre rántotta, letépte a hátán lévő hátizsákot, és azzal kereket oldott.

A nyírbátori rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető azonosítása és mielőbbi elfogása érdekében. A nyomozók segítségül hívták Zsadányi Mihály r. főtörzszászlós kutyavezetőt, és Mimi névre hallgató szolgálati nyomkövető kutyáját.

Mimi nem okozott csalódást, 4 kilométeren át vezette kétlábú társát és kollégáit, egészen a gyanúsított házáig, ahol őt, és az addig követett lábbelinyomhoz tartozó cipőt is megtalálták.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a 20 éves nyírbátori lakost rablás bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.          

 

Forrás: police.hu