Mikor kezdődik a tanítás az egyetemeken és a főiskolákon? Ilyen lesz a tanév rendje a felsőoktatásban
Fotó: eduline.hu

A felvételi eredményeket már mindenki tudja, a nagy kérdés (a gólyatáborok mellett), hogy mikor is kezdődik a tanév. Nem szeptember 1-i indulásra kell készülni - mutatjuk a dátumokat.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) 2022. szeptember 11-ig tart majd a regisztrációs időszak, a tanévnyitó szeptember 9-én, az első tanítási nap szeptember 12-én lesz.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is közzétette már a 2022/2023-as tanév rendjét. Náluk a regisztrációs időszak 2022. augusztus 29-től szeptember 1-ig tart, az első tanítási nap szeptember 5-én lesz.

A Szegedi Tudományegyetemen a beiratkozási időszak 2022. augusztus 27-től szeptember 2-ig tart, a szorgalmi időszak pedig szeptember 5-én kezdődik. A Budapesti Corvinus Egyetemen augusztus 29-én kezdődik a regisztrációs időszak, és szeptember 11-ig tart, de közben – szeptember 5-én – elindul a szorgalmi időszak is.

A Pécsi Tudományegyetem tanévbeosztása karonként különböző, de az első tanítási nap szeptember 5-e lesz, ahogy ekkor kezdődik a félév a Debreceni Egyetemen is. A győri Széchenyi István Egyetemen a nappali tagozatosok szeptember 4-én iratkozhatnak majd be, a szorgalmi időszak pedig szintén 5-én, hétfőn kezdődik.

A Pannon Egyetemen viszont nem 5-én indul a félév, hagyományos képzésben szeptember 12., levelező tagozaton pedig szeptember 3. lesz az első nap. A Miskolci Egyetemen alapvetően augusztus 29. és szeptember 2. között lesz a regisztrációs hét, maga az őszi félév pedig szintén szeptember 5-én indul majd.

 

Forrás: eduline.hu