Mese, mese, mátka: mesét mondtak diákok a Váciban

A Váci Mihály Kulturális Központban a hagyományok szerint idén is megyei népmesemondó versenyt hirdettek. Közel 80 gyerek vett részt a három kategóriában rendezett eseményen.  

Sok formában tartottak már népmese napi ünnepséget a kulturális központban. Volt nagy mesemondás színészek, közéleti emberek közreműködésével Benedek Elek születésnapján, de a legnagyobb sikert talán a mesemondó verseny hozta, hiszen nincs szebb annál, mint amikor egy kisgyerek mesél.

„A rest lány meséjével jöttem. Az a tanulsága, hogy ne legyünk lusták, mert az nem jó, akkor nem lesz sikeres az életünk. Kisgyerekkorom óta mesélek, és mindig arra készülök, hogy jót mondjak, sose történjen semmiféle baki”

 – így szólt a tiszateleki iskola diákja, Lisovszki Hanna. Ahogy a kísérőtanár fogalmaz, rendszeresen járnak ide, a kulturális központba. Alsósok és felsős diákok is nagyon élvezik a versengést, lelkesen készülnek, és szinte harc dúl amiatt, ki képviselje a megyei rendezvényen kis iskolájukat. 

„Szeptemberben egy kis helyi megmérettetés volt az iskolában. A legügyesebb tanulók közül igyekeztünk választani. Rájuk bíztuk a döntést, bár adtunk nekik támpontot, ők a hozzájuk legközelebb álló mesét választották. Rendszeresen meghallgattuk őket, gyakoroltunk velük, és sokat segítettek a szülők, akik otthonról támogatták a gyerekeket. Most izgalommal várjuk a verseny eredményét, bízunk a legjobbakban”

 – mondta a tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanára, Szabóné Laskai Andrea. Nagy fotel, kockás pléddel került az intézmény termeibe, hogy belesüppedve kicsik és még kisebbek izgalommal meséljék történeteiket.  Mint ahogy mindig, nyilván most is nehéz dolga lesz a zsűrinek – mondta a házigazda, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója. 

„Mióta agóra funkciót kaptunk 2015-ben, az a hagyomány, hogy hirdetünk egy megyei népmesemondó versenyt óvodások, alsó és felső tagozatosok részére. Örömmel mondom, hogy most is közel 80 gyerek jelentkezett. Minden kategória külön teremben fog versenyezni. Természetesen most sem fog senki üres kézzel távozni, mindenki kap ajándékot és oklevelet. Örülünk, hogy a szülők és a pedagógusok is megmozdulnak, és a Váci Mihály Kulturális Központ felhívására ilyen aktívan és ilyen színvonalas produkciókkal készülnek”

 – tájékoztatott Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója. 

A Magyar Népmese Napja alkalmából megrendezett mesemondó versenyünkön 70 óvodás és iskolás gyerek vett részt.

Szeretnénk megosztani Önökkel a helyezettek nevét és a különdíjasokat is.

Óvodások

I. helyezett: Tasi Nikoletta, Tündérkert Keleti Óvoda

II. helyezett: Bara Dávid Noel, Tündérkert Keleti Óvoda

III. helyezett: Balogh Emma, Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye

Különdíjas: Nagy Kinga, Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézménye

Alsósok 

I. helyezett: Teremi Lilla Flóra, Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola és AMI.

II. helyezett: Rácz Nóra, Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Iskola

III. helyezett: Sebők Léna, Tiszatelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Különdíjas: Bánhidi Csenge Mária, Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Felsősök 

I. helyezett: Damián Dóra, Derecskei Bocskai Általános iskola II. Rákóczi Ferenc Tagintézmény

II. helyezett: Csáki Levente, Buji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

III. helyezett: Balogh Rita, Fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola

Különdíjas: Juhász Máté Roland, Cégénydányádi Általános Iskola

 

Kapcsolódó galéria

Mesemondó verseny a kulturális közponban