Megtartották a Görbe tükrök előadás olvasópróbáját

A Görbe tükrök című produkciót a mozivászonról és televízió képernyőről egyaránt jól ismert, hírneves színművész, Kovács Lehel rendezésében láthatja majd a Művész Stúdióban a nyíregyházi közönség.

David Lindsay-Abaire

GÖRBE TÜKRÖK

David Lindsay-Abaire korai színdarabja kiválóan ötvözi az amerikai drámairodalom hagyományait az európai abszurd jeles képviselőinek hagyatékával. Véresen komolytalan krimit látunk itt, amelyben minden, legyen az tárgy vagy ember, más alakot ölt, ahogyan főhősünk, Claire egyre mélyebbre jut az énkeresés nyúlüregében. Bizony, ez is Lewis Carrol világa, ahol a képzelet megóv a valóságtól, s a tükrök megcsalják a fényt. A darab másik tartópillére a család. Annak minden hozadékával… Egy Tarantino által fényképezett családállítás, véresen és rengeteg humorral. A szerzőt idézve: Claire olyan nyugtalanító világban él, ahol az őrült komikum és a valóságos veszély szétválaszthatatlanul egybegabalyodik... Rendezőnek, színésznek egyaránt pazar lehetőség, igazi kihívás a darab, ahol valóban nincs kis szerep, nincs olyan alak, akinek ne lenne titka, motivációja, ne lenne olyan testi-lelki nyomora, amit ne mázsás súlyként cipelne végig a történeten, s ne akarná legalább egy kicsit agyoncsapni vele a másikat.

Szereplők:

Claire: Szabó Márta

Sánta Férfi: Tóth Károly

Gertie: Pregitzer Fruzsina

Richard: Horváth László Attila

Millet: István István

Heidi: Kuthy Patrícia

Kenny: Tar Dániel

Rendező: Kovács Lehel

Díszlettervező: FEKETE ANNA

Jelmeztervező: SZELEI MÓNIKA

Dramaturg: GYULAY ESZTER

Súgó: KOVÁCS KATALIN

Ügyelő: HOLLÓ ARNOLD

Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA

Bemutató:

2022. december 16. (péntek) 19.30

Művész Stúdió

Az előadást 2022. december 29-én, csütörtökön 19.30-tól bérletszünetben is megtekinthetik, jegyinfo: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/gorbe-tukrok-141696/904548

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház

Kapcsolódó galéria

Görbe tükrök olvasópróba