Megszavazta az ország a Nyíregyházi Állatpark rinocérosz bébijének nevét

Lezárult a szavazás, Csülök lett a neve a Nyíregyházi Állatpark rinocérosz bébijének. Az állat 16 hónap után, szeptember 26-án született és Nyíregyháza polgármesterének közbenjárásával, Orbán Viktor fogadta örökbe. A miniszterelnök szavazást indított a közösségi médiában, így mindenki részt vehetett a bébi nevének kiválasztásában.


16 hónap után, szeptember 26-án Magyarországon először született indiai páncélos rinocérosz a Nyíregyházi Állatparkban. Az állatpark dolgozóinak javaslatára és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterének közbenjárásával, Orbán Viktor miniszterelnök fogadta örökbe a bébit. Ezután gondoskodott a a kicsi névadásáról, hivatalos közösségi oldalán országos szavazást indított.

A szavazás hétfőn lezárult és Csülök név nyert hatalmas fölénnyel. Lezárult hát a szavazás, köszönöm, hogy ennyien részt vettetek benne. Elsöprő többséggel a Csülök név győzött. Keresztapaként azt fogom tehát javasolni a nyíregyházi állatkertnek, hogy az általam örökbefogadott kis rinocérosz Rejtő Jenő egyik hőse után a Csülök nevet kapja. Kedves Csülök, remélem, mihamarabb személyesen is találkozunk. Viszlát Nyíregyházán! - osztotta meg Orbán
Viktor hivatalos közösségi oldalán.

A Nyíregyházi Állatpark dolgozói nagyon örülnek a választott névnek, utólag elárulták, hogy ők is ezt szerették volna adni a bébinek.

2015 őszén egy jótékonysági akció keretén belül járt a Nyíregyházi Állatparkban a miniszterelnök úr és akkor sok mindent megnézett, többek között eljutott a Délkelet -Ázsia házba is, ahol az ázsiai elefántokat etette és meglátta a páncélos rinocéroszokat, amik tényleg a Föld legritkább állatai. Előtte ő sem látott még ilyen állatot, a gondozók meséltek neki erről a különleges állatról akkor. Most ez a beszélgetés eszébe jutott az én kollégáimnak, amikor megszületett a pici rino és úgy gondolták meg kellene próbálni az örökbefogadást. Polgármester úr intézte el ezt a dolgot és amennyire én tudom, nagy örömére mindenkinek, nagy visszhangja volt a miniszterelnökségen, örömmel vették a felkérést. Majd elindult a szavazás és mi magunk is a Csülök névre szavaztunk.

– mondta el Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A bébi nagyon jól van, követi a mamáját mindenhová. A látogatók minden nap 11 órától 13 óráig tekinthetik meg a Zöld Piramis Nagytermében.

 

Kanócz Rita