Megnyílt a Szindbádban a nyíregyházi társulat történetét 1981-ig feldolgozó Színháztörténeti kiállítás
Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója és Pregitzer Fruzsina, a nyíregyházi társulat Jászai Mari-díjas és érdemes művésze

Augusztus 29-én, hétfőn 17 órától megnyitó ünnepséget tartottak a Szindbád Színháztörténeti Múzeumban, ahol Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója és Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas, érdemes művész nyitotta meg az eseményt. 

A megnyitó ünnepségen az MMA megbízásából Pregitzer Fruzsina, a Színházművészeti Tagozat rendes tagja átadta teátrumunk direktora részére az MMA Elismerő Oklevelét a VIDOR Fesztivál szervezéséért, a magas színvonalú kultúra terjesztésében végzett több évtizedes tevékenységéért.

A Szindbádban most megnyíló időszakos kiállítás betekintést ad 1981-ig, az első állandó társulat megalakulásáig játszókról és közönségről - a tárgyilagos tényeket izgalmas kalandok, szórakoztató és megrázó fordulatok színesítik. 

A VIDOR Fesztivál ideje alatt minden nap 9-17 óráig kisfilmet, kiállított emléktárgyakat, fotókat, dokumentumokat tekinthetnek meg a vendégek a Szindbád Színháztörténeti Múzeumban.

Vezetett kiállításban is részt vehetnek az érdeklődők: augusztus 31-én, szerdán 15 órakor, szeptember 2-án, pénteken 15 órakor, valamint szeptember 3-án, szombaton két alkalommal is: 9 órakor és 15 órakor. Ebben Pregitzer Fruzsina, Jenei Judit és Tar Dániel, a Móricz Zsigmond Színház színművészei működnek közre.

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház