Megkezdődött a táboroztatás – 1800 diáknak biztosít lehetőséget az önkormányzat
Fotó: Szarka Lajos

Idén nyáron a pandémia előtti helyzethez hasonlóan szervezik újból a nyári táborokat és összesen 1800 gyereknek biztosít az önkormányzat nyári elfoglaltságot. A táboroztatás sikeresen megkezdődött június 20-án. Az első turnusban minden tanuló ingyen vehet részt a programokon, ezekben a szülők kizárólag az étkezésért fizetnek majd, minden egyéb költséget a támogatás fedez.

Élményeket és biztonságot kínálnak az évek óta jól bevált táborhelyek. A NYÍRVV szervezésében idén négy helyszínen, a múzeumfaluban, a Kis Vakond Táborban, a Futurobi Ökojátszóházban és az Arany János Gimnáziumban várják az iskolásokat. Az első turnus június 20-án indult, az utolsó pedig augusztus 12-én ér véget.

2021-től szervezi a nyári táborokat a NYÍRVV. A tavalyi évhez hasonlóan 4 helyszínen lesz tábor, az első 3 turnusban az Arany János Gimnáziumban, a Sóstói Múzeumfaluban például ebben az évben 6 turnus lesz, hetente minimum 100 gyereket várnak. A Kis Vakond Táborba 8 turnust terveznek hetente minimum 100 iskolással, valamint ebben az évben új helyszínként a Futurobi Játszóház is bekapcsolódik a tábori helyszínek sorába, ott 8 héten át, hetente 30 gyerek táborozhat majd. Június 20-tól augusztus 12-ig tartanak a táborok, amelyekbe a tájékoztatók alapján lehetett jelentkezni. A létszám kötött, jelenleg elindult a tábor, amelyre igénybe lehet venni az autóbusszal történő kiszállítást is, ennek nagyon örülnek a gyerekek” – mondta Kovács Mária beszerzési csoportvezető.

Hagyományosan most is étkezési költségtérítést és utazási hozzájárulást fizetnek a szülők az első turnusban. Az újabb tábori hetek önköltségi díja ezen felül 20 000 forint, de az évközi kedvezmények a nyári ellátásban is érvényesek.

Költségtérítés nincs a táborban első turnusban, az étkezésért azonban 5 ezer forintot kell mindenkinek fizetnie. Ez alól kivételt képez az, akinek év közben mentessége van, tehát rendszeres kedvezményben részesül, vagy a 3 vagy több gyermekesek, illetve a fogyatékosok 50%-os térítést fizetnek az étkezési díjból. A további részleteket a NYÍRVV honlapján meg lehet találni. Nagyon népszerűek a táborok, mondhatni, hogy maximális létszámmal üzemelnek” részletezte Jászai Menyhért alpolgármester.

A gyerekeknek arra is van lehetőségük, hogy a második turnusban is részt vegyenek bizonyos táborokban, azzal a feltétellel, hogy nem szoríthatnak ki más, első turnusos tanulót. Ezt viszont önköltséges formában vehetik igénybe.

Kapcsolódó galéria

Kis Vakond tábor 20220621