Még lehet igényelni ingyenes úszó- és fürdőjegyet a nyíregyházi nyugdíjasoknak

Május 29-én kezdődött a regisztráció az ingyenes fürdőprogramra. Aznap már nyitás előtt sorban álltak a nyíregyházi nyugdíjasok az Aquarius Élményfürdőnél. 10 ezer sorszámozott úszó- és fürdőjegyet bocsátanak ki; azokat az Élményfürdő erre a célra kijelölt pénztárában lehet igényelni és átvenni, valamint a Parkfürdőnél is biztosított a regisztráció.


Még júniusban és júliusban is sok nyugdíjas állt sorba az élményfürdő pultjainál – a regisztrációhoz az igénylőnek fel kell mutatnia a személyi igazolványát, a lakcímkártyát és a nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást. A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. az év elején sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, és a Magyar Szabadidősport Szövetség által kezelt Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Programhoz kapcsolódóan. Ennek keretében bocsátják ki a 10 ezer darab sorszámozott, ingyenes úszó- és fürdőjegyet és mivel július 31-éig nem fogytak el a belépők, a kibocsátás 1-1 hónappal automatikusan meghosszabbodik, maximum november 30-áig.

Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője tájékoztatott:

A jó időre való tekintettel megemelkedtek a regisztrációs adatok az elmúlt hetekben. Most már közel 5800 regisztrált nyugdíjas vette fel a jegyeket, ebből körülbelül 3500 felhasznált jegyet regisztráltak a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. munkatársai. Tehát körülbelül 2200 jegy még mindig kint van a nyugdíjasoknál. Én azt gondolom, hogy várják a további jó időt és azokat az időpontokat, amikor már esetleg a szabadságukat töltő turisták már nem lesznek a strandon – tehát nagyobb lehetőség lesz nekik az úszásra, pihenésre.

Érdemes a kiváltott belépőket felhasználni, hiszen a beváltás után minden meghosszabbított igénylési hónapban újra igényelhetnek úszó- és fürdőjegyet a nyugdíjasok, ha a kibocsátás még nem ért véget.

A program keretében, a sorszámozott jegyek az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben használhatók fel, munkanapokon.

A jegyet csak az igénylő, a jegyhez regisztrált nyugdíjas használhatja fel személyesen, az át nem ruházható.

Ezért azt kérik, a jegy beváltásánál, felhasználásánál is igazolják magukat a szépkorúak személyi igazolványuk felmutatásával.

 

Dér Vivien

Fotó: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.