Marad a fülledt meleg, de jöhetnek zivatarok
Fotó: Illusztráció

Fülledt, nyári idő várható pénteken és a kánikula a hétvégén is folytatódik – derül ki az met.hu előrejelzéséből. Több megyére adtak ki figyelmeztetést zivatarra.

Az ország legnagyobb részén pénteken napközben sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, amelyekből elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Dél-Alföldön – alakulhat ki zápor, zivatar – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely több megyére adott ki riasztást.

Többfelé megélénkül az északnyugati, északi szél, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton, a közeledő hidegfront előtt már több lesz felettünk a felhő, napközben csak helyenként, majd éjszaka, az átvonuló front hatására, több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Vasárnap és még hétfőn is a front mögött érkező szárazabb, hideg levegő alakítja időjárásunkat, így a napsütés ellenére is pár fokkal hűvösebb időnk lesz. Ez sem tart azonban sokáig a jövő hét végén érkező front hoz majd felfrissülést a nagy melegben.

 

Forrás: hirado.hu