Már Szlovákiában is tudják: Nyíregyházán több napot is érdemes eltölteni

Turisztikai és gasztronómiai élménykínálattal mutatkozott be Nyíregyháza a szlovákiai Eperjes városnapjain.

Két év szünet után idén újra megrendezték az Eperjesi Városnapokat Szlovákiában. Az egyhetes rendezvény részeként három napig vásárt is tartottak, amelyen a nyírségi termelők finomságai mellett a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a város vonzó attrakcióit és a belváros kulturális kincseit is népszerűsítette.

"Szerettük volna megmutatni, hogy Nyíregyháza sokszínűsége és többgenerációs élménylehetősége miatt több napot is érdemes eltölteni nálunk. Ajánlataink között szerepelt az Európa legjobbjának választott Nyíregyházi Állatpark, a gyógyvízéről és wellness szolgáltatásairól híres Aquarius fürdőkomplexum, valamint az időutazást ígérő, népi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu is. A kitelepülés ugyanakkor jó lehetőséget kínált a belvárosban található Kulturális Negyed intézményeinek bemutatására is" - számolt be Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A standot felkeresők a turisztikai kiadványok mellett kóstolót is kaptak a térség eredettvédett pálinkáiból, valamint megismerhették a helyi termelők különleges lekvárjait, szörpjeit és füszereiet.

Eperjes és Nyíregyháza immáron 30 éve ápolja testvérvárosi kapcsolatát, így a rendezvényre városunk polgármestere, Dr. Kovács Ferenc is ellátogatott. A résztvevő partnervárosok képviselőivel kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködésekről, valamint közös pályázati lehetőségekről is egyeztetéseket folytattak.

 

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Kapcsolódó galéria

Már Szlovákiában is tudják: Nyíregyházán több napot is érdemes eltölteni