Már csak korlátozott számban tudnak gyermekeket fogadni a Zoo-Suli nyári turnusaiba!
Hihetetlen érdeklődés! (Fotó: Archív / Kohut Árpád)

A természetvédelmi nevelés is kiemelt célja a Nyíregyházi Állatparknak. Ezért is indították el évekkel ezelőtt a Zoo-Sulit. A nyári tábor igen népszerű. Idén négy héten keresztül, azaz négy turnusban, összesen 200 gyermek ismerkedik majd meg Földünk élővilágával.

A Zoo-Sulira május másodikától lehetett jelentkezni; ám alig egy nap alatt valamennyi hely betelt, már csak korlátozott számban tudnak jelentkezéseket befogadni. A táborban változatos szemléltetőeszközökkel, magasan képzett elméleti és gyakorlati zoológus szakemberekkel, izgalmas programokkal segítik felfedezni a növény- és állatvilág csodát. A heti turnusok hétfőtől péntekig tartanak, 8 és 16 óra között; a gyerekek 10 programban vesznek majd részt, 20 fős csoportokban.

Jön a Nemzetközi Medve Nap!

A gyerekek most hétvégén is felfedezhetik Földünk állatvilágát – az Állatparkban 5000 állattal találkozhatnak, köztük több medvével is. Május 5-én, vasárnap rendezik majd a Nemzetközi Medve Napot. A tematikus nap célja, hogy minél többet megtudjanak a látogatók a világon élő 8 medveféléről.

Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető kiemelte:

A Nyíregyházi Állatparkban az országban egyedülálló módon 3 medvefajjal is találkozhatnak az érdeklődők, hiszen tartunk jegesmedvéket, barnamedvéket és andoki medvéket is. Az ő etetésükben is részt vehetnek az érdeklődők, de lesz a kicsiknek kézműves foglalkozás és mézkóstolás is.

Látványetetés és kötetbemutató

Lesz még vetélkedő és mackókiállítás, majd az Állatpark ismeretterjesztő, medvékről szóló mesekönyvét is bemutatják, emellett a látogatók megismerkedhetnek a két barnamedvével, Rozival és Petivel is.

Vasárnap minden a medvékről szól majd, a botanika rajongói láthatnak majd medvetalp kaktuszokat, de lesz macifagyi és medvehagymával ízesített étkek is. A jegesmedvék látványetetése 11 órától kezdődik vasárnap. Az Északi-sarkvidék ikonikus állatainak maci tortával is kedveskednek majd.