Ovifoci - teljesen megtelt a Városi Stadion a sportoló kicsikkel!

" Hajrá Kerekerdő!!!!" 

Még a mikrofon is nehezen bírta a Kerekerdő ovisok csatakiáltását. A fiúk nagyon készültek az OTP Bank Bozsik Program évzáró rendezvényére. Több mint 1200 gyerek népesítette be a stadion centerpályáját. A riporternek is könnyű dolga volt, mert volt olyan gyerek aki szívesen készített interjút a társakkal.

A jó passzokat a fiúk a felnőtt focistáktól is tanulják, de rendszeresen járnak edzésekre. A Monbebé évtizedek óta foglalkozik ovifocival, jelenleg pedig a város intézményeiben is tartanak tréningeket.

– 40 óvodában vagyunk jelen, és ez nagyon jó, mert szinte egyáltalán nincs lemorzsolódás. Korábban amíg a szülők hozták edzésekre a gyerekeket, egy részük idővel abbahagyta, most viszont szinte mindenki jár. Már alig várták a kicsik, hogy jöhessenek a Városi Stadionba. Januártól arra készülnek, hogy majd a nagy pályán játszhatnak - mondta Szilvási István a Monbebé szakmai igazgatója, aki több mint húsz éve foglalkozik kicsik edzésével.  

Ma már a feltételek is adottak az óvodákban, a legfontosabb cél viszont az ovifocival, hogy a gyerekek szeressék meg a sportot. Zoran Spisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője nagyon boldog volt, amikor meglátta, hogy mennyi gyerek focizik a stadionban.

- Már tegnap délután láttam, hogy jönnek a szervezők, és készítik elő a pályát. Korán reggel érkeztem, és nagyon örültem ahogy láttam milyen sok gyerek jön focizni. Ez az alap, innen kell kezdeni mindent. Aki ma itt játszik, biztosan soha nem felejti el, milyen érzés a centerpályán futballozni, és számomra óriási boldogság látni ezt a sok tehetséges gyereket. Közülük kerülnek ki a jövő sztárjai, akik sok örömet okoznak majd a lelátón ülő nézőknek - mondta  Zoran Spisljak a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. 

Tehetségekben pedig nincs hiány, sokan az óvoda befejezése után a város egyesületeiben fociznak tovább. Az évzáró torna végén senki sem távozott üres kézzel, a gyerekek labdákat kaptak, a szervezők pedig megköszönték azoknak a munkáját, akik segítették őket az elmúlt évben is.