Lemaradt a Sziesztáról? Most bepótolhatja: múzeumfalu, állatpark és színház a főszerepben!

Számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra Nyíregyháza a pünkösdi, gyermeknapi hosszú hétvégén – erről is beszélgettünk a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában.

Kettős ünnep vár ránk a hétvégén, hiszen pünkösd és gyermeknap is lesz. A Sóstói Múzeumfalu három napos rendkívüli nyitvatartással és színes programokkal készül a hétvégére, lesz termelői vásár, újabb kiállítás nyílik, a skanzen műhelysorába visszaköltöznek a mesterek, a kemencében sülnek majd a tradicionális ételek, a legkisebbek pedig a szövést, a nemezelést és a gyertyamártást is kipróbálhatják. A részletekről dr. Ulrich Attila alpolgármester és Baloghné Szűcs Zsuzsanna mesélt a Sziesztában.

Bébibumm az állatparkban

A múzeumfalu mellett kiváló választás lehet a hétvégi elfoglaltságot keresőknek a Nyíregyházi Állatpark, hiszen mint mindig, most is izgalmakkal várja a látogatókat. Az elmúlt időszak valóságos bébibumm volt a park életében, hiszen többek között nagy marák, páviánbébik, bölényborjú és zebracsikó is született – őket már megtekinthetik kifutójukban a látogatók. A részletekről Révészné Petró Zsuzsával beszélgettünk.

Kutya-macska barátság? Nem lehetetlen!

Nem könnyű feladat megosztani otthonunkat egy kutyával és macskával egyszerre, azonban nem lehetetlen feladat, hogy háziállataink akár legjobb barátok legyenek. A Nyíregyházi Oktató Állatkórház szakállatorvosával, dr. Rankli Évával beszélgettünk a témában.

Horváth Illés az Édes Charityről árult el kulisszatitkokat

Augusztus 16-án debütál az Édes Charity a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. Az előadás állítópróbáját már megtartották a Móricz Zsigmond Színházban, és a jelemztervek is elfogadásra kerültek. Az előadást rendező Horváth Illéssel többek között az elmúlt hetek, hónapok nehézségeiről is beszélgettünk, valamint azt is elárulta, mitől lesz igazán különleges az Édes Charity.