Lehozzuk Önnek a csillagokat! – Tájékoztató a Váci Mihály Kulturális Központban

Megjelent és bemutatták a Váci Mihály Kulturális Központ Lehozzuk Önnek a csillagokat programsorozatának műsorfüzetét. Ray Cooney bohózatával indul szombaton az esemény, majd jön Halász Judit, Szentpéteri Csilla és Vastag Csaba. A Veres1 Színház, Csík János és a Mezzo. Thuróczy Szabolcs, Malek Andrea és Jáger Bandi. ...illetve lesz interaktív párkapcsolati est is.

2020 márciusában a járvány derékba törte a Lehozzuk Önnek a csillagokat rendezvénysorozat lendületét. Most viszont elérkezettnek láttuk a pillanatot, hogy felélesszük álmából. Februártól egészen júniusig kínálunk önöknek olyan rendezvényeket, melyek felejthetetlen élményeket nyújthatnak – ezekkel a gondolatokkal kínálja a programsorozat műsorfüzetét a Váci Mihály Kulturális Központ.

„Az bizakodásra ad okot, hogy az első színdarab, a Miniszter félrelép, ami most szombaton lesz, az már telt házas itt, a Váci Mihály Kulturális Központban, ami a pandémia alatt nem fordult elő, amikor lehetett tartani előadásokat. Ez már a ’19 előtti világot idézik, legalább a látogatottság szempontjából. Nyilván úgy, hogy azért a szabályokat, amik ezekre az előadásokra vonatkoznak, azokat be kell tartani, tehát a maszkot folyamatosan fenn kell tartani. Azt gondolom, hogy a programsorozat jó szórakozást kínál majd az embereknek, és remélem, ha jön a tavasz, a napsütéssel jobb kedvre is derülünk mindnyájan, és az a kulturális misszió, amit a VMKK és az intézményei kell, hogy közvetítsenek a nyíregyháziaknak és az idelátogatóknak, azt maradéktalanul teljesíteni is tudja” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A nehéz esztendők után ebben a szezonban mintegy félmillió vendéget várnak vissza az intézménybe. Nyilván sok látogató vágyik az élményekre, a színvonalas eseményekre anélkül, hogy több száz kilométert kelljen utazni. A vitéz, a kalóz meg a nagymama címmel ad koncertet márciusban Halász Judit. Az egykori szépemlékű adventi koncert sztárvendége Szentpéteri Csilla egy másik sztárral, Vastag Csabával érkezik áprilisban. Egy amerikai turné után jazz, soul, blues műfajjal lépnek a nyíregyházi dobogóra. A művésznő interaktív ifjúsági programja – a Láttad-e már a zenét? – rajzzal és helyi zenészekkel igyekszik közel hozni a zenét egy délelőtti program során az ifjúsághoz. Ugyanebben a hónapban várható a Veres1 Színház a Tótékkal. Májusban Csík János és a Mezzo, a népzene és a jazz fúzióját kínálja a nagyérdeműnek. Júniusban Malek Andrea Jáger Bandival, illetve a Soulistic zenészeivel várják koncertjük közönségét. Mindezek mellett további ritkaságok is lesznek a Váciban. 

„Bödőcs Tibor nagysikerű könyve, amit a 6szín társulat dolgozott fel, és a nyíregyházi kötődésű, jól ismert Thuróczy Szabolcs fogja bemutatni, ez is egy teljes újdonság. De Pokorny Lia, illetve Schmied Zoltánnak az interaktív párkapcsolati estje is egy újdonság, egy számukra járatlan út, mi is nagyon kíváncsian várjuk, hogy a közönségünk hogyan fogadja ezeket a rendezvényeket” – sorolta a kínálatot Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

A lezárások után idén először jelentetett meg műsorfüzetet teljes programmal a kulturális intézmény. Korábban csak aktuális szórólapok készültek. A mostani kínálatban szerepelnek korábban  meghirdetett és lemondott koncertek, színházi előadások, és új kínálat is.

„Nehezebb, mint évekkel ezelőtt, sokkal nehezebb, mert a fellépti díjak sajnos elszálltak. Mi arra törekszünk, hogy a színvonalat minimum tartva, vagy növelve, jegyárakat nem szeretnénk továbbra sem emelni. Évek óta ugyanazon a jegyáron dolgozunk, és ehhez az szükséges, hogy a közönségünk ugyanúgy, mint szombaton, megtiszteljen, akkor telt házas előadásainknál tudjuk ezt tartani, nem kell feljebb vinnünk az árakat” – mondta az igazgató.

A kulturális központ szervezői azt ajánlják, hogy jegyeiket a megújult honlapon – a vmkk.hu-n – vásárolják meg, itt semmiféle járulékos fizetnivaló nem terheli az árakat. ...és az már nem újdonság, hogy a pénztárnál Szép-kártyát is elfogadnak.