Lehozzuk Önnek a csillagokat! – Itt vannak az őszi-téli részletek!

Elkészült a Váci Mihály Kulturális Központ őszi/téli színház- és koncertajánló füzete. A Lehozzuk Önnek a csillagokat! sorozat beharangozó sajtótájékoztatóján került sor az intézmény és a Jósa András Múzeum együttműködési megállapodásának aláírására is.

Negyedik alkalommal szervezték meg a programsorozatot, mely élményt kínál gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek, egyaránt. Az igény szüli évente a kultúrabarátoknak szóló eseményeket a LIKE Tehetségkutató versenytől az Idősek Akadémiájáig.

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta:

Szeptember 27-én Bagdi Bella és zenekarával kezdünk. Októberben már  az első színházi darabunk érkezik, a Pletykafészek című bohózat, melynek szereposztása önmagért beszél, majd másnap, 19-én a platina lemezes, háromszoros arany lemezes Honeybeast élő koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők. Novemberben is folytatódik a sztárok csillogása, a csillagok eljövetele. Szintén lesz egy vígjáték, a Vörös Bestia az Újszínház előadásában, illetve adventi koncertre várjuk majd az érdeklődőket.

Szentpéteri Csilla és zenekara sztárvendéggel, Feke Pállal lép a közönség elé a Csillagpor koncerten december 6-án.

Előszilveszteri nagyoperett is lesz december 28-án, a Marica grőfnő. Nyíregyházára érkezik az Újszínház A bolondok grófjával, majd februárban ismét a Veres1Színház látogat a Kulturális Központba. A folytatásban itt lesz majd Szinetár Dóra és Serbán Attila, Schell Judit és László Boldizsár, Pokorny Lia és Őze Áron, Mihályi Győző valamint Mészáros Árpád Zsolt. 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta:

Nagy igénye van a nyíregyháziaknak és a környéken lakóknak arra, hogy különböző kulturális szolgáltatásokat kapjanak. Ezt egészíti ki az az együttműködési aláírás, amelyet a Váci Mihály Kulturális Központ és a Jósa András Múzeum igazgatója írt alá, amely teljesen különböző intézmények között köttetett azért, hogy a látogatókat közösen célozzák meg, és minél szélesebb körben próbáljanak meg különböző kulturális szolgáltatásokat adni.

Két és fél éve készül a két intézmény a már korábban is jól működő informális kapcsolatot hivatalossá tenni. 

Dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója kiemelte:

Kialakultak azok a folyamatos rendezvények, amikkel kapcsolatban együtt tudunk működni. Ilyen például a Múzeumok Éjszakája, a múzeum által szervezett Őszi Tárlat, vagy a Krúdy Napok, amit a Kulturális Központ szervez, de sok más program kapcsán tudunk kulturálisan együttműködni. Nagyon fontos számunkra, hogy reklámfelületet is biztosítunk egymásnak.

A Jósa András Múzeum, a Kállay Gyűjtemény, illetve a Múzeumfalu több mint 100 ezer látogatója, és a Váci Mihály Kulturális Központ 450 ezres vendégserege is garancia lehet a programok népszerűsítésére. A szerdán aláírt 22. múzeumi együttműködési megállapodás szól a 10 % -os belépési kedvezmény lehetőségéről, mellyel valamennyi kulturális egységben élhet a közönség. 

Az idei első őszi közös rendezvény az Őszi Tárlat lesz, melynek megnyitójára péntek délelőtt, 11 órakor kerül sor.