Legend Rally: kultikus futammá válik a nyíregyházi - Ötéves lesz a legfiatalabb induló
Legend Rally: kultikus futammá válik a nyíregyházi - Ötéves lesz a legfiatalabb induló

Alighogy elhagyják majd a Rally EB versenyautói Nyíregyházát, november 20-án és 21-én kalandra vágyó terepjárók lepik el a Kossuth teret, ugyanis csakúgy, mint tavaly, idén is a szabolcsi megyeszékhely ad otthont a Legend Rally évadzáró futamának.

Míg a Rally Európa-bajnokság a száguldásról, a Legend Rally inkább a navigációról, a tájékozódási képességről és a helyzetfelismerésről szól.  A futam célja ugyanis, hogy megismertesse a résztvevőket az adott tájegység jellemző vonásaival, kultúrájával: a versenyzőknek 100–120 GPS-pontot kell érinteniük, adott szintidő alatt. Itt a Guinnesshez kötődő kérdések várnak majd rájuk. De a futam nemcsak a résztvevőknek kikapcsolódás: érkezik 80–100 csapat, többek igazi luxus terepjárókkal.

Péntek: „őrülettel indul”

Klinovics János, a verseny futamigazgatója elmondta, idén két napig tart majd a Legend Rally. Pénteken este a Kossuth térről indul a futam, igazi őrülettel, ugyanis egy emelvényről startolnak majd el az autók, percenként. Ezt követően pedig egy éjszakai rövid szakasz vár rájuk.

Szombat: sötétben érnek vissza

A nagy verseny szombaton veszi majd kezdetét, szintén a Kossuth térrõl, és az autók csak sötétben térnek vissza a célállomásra. Közben eljutnak többek között Nagykálló­ba és Kisvárdára is.

Átgondolt taktikára van szükség

– A versenyzőknek érdemes lesz egy átgondolt taktika alapján teljesíteni a távot, hogy a lehető legjobb eredményt érhessék el. A GPS-pontok teljesítésének tetszőleges sorrendje nemcsak szabadságot ad majd az indulóknak, hanem igazi örömautózást is tesz lehetővé. 17 óra alatt feltöltődött a kvalifikáció, nagy az érdeklődés a verseny iránt, persze ehhez kellett az is, hogy már tavaly is rengeteg vendégszeretetet kaptunk az érintett településektől, köztük Nyíregyházától is – nyilatkozta a futamigazgató.