Le a kocsikkal a járdákról!

Felhajtanak a járdára, leszorítják a gyalogosokat is és ha nincs más megoldás, még a játszóteret is parkolónak használják. Az ott élõk azt mondták, ha rövid idõn belül nem történik valami érdemben, aláírásgyûjtésbe kezdenek. Most azonban úgy tûnik, született megoldás – legalábbis, ami a gyalogosok közlekedését érinti: november 15-éig kiteszik a szükséges közlekedési táblákat és forgalmat gátló oszlopokat.

Hétköznap reggelente 7 óra után, illetve délután közvetlenül 4 óra elõtt teljesen ellepik az autósok az Eötvös gyakorló környékét – tudtuk meg az egyik olvasónktól. Szerinte mindez annak köszönhetõ, hogy nemcsak a lakótelepi gyerekek járnak az oktatási intézménybe, és ezért sokan arra kényszerülnek, hogy kocsikkal hozzák csemetéjüket. Ráadásul szintén a közelben található egy óvoda és egy bölcsõde is.

– Négy órakor engedik ki délután a gyerekeket az iskolából, akkor szinte már lehetetlenség a mellékutcákba autóval befordulni, vagy egyáltalán parkolóhelyet találni. Éppen ezért hamarabb, fél négykor szoktam oda menni és inkább várok. Igazából ez a probléma azóta létezik, ahogy a Jósaváros kiépült. Egyre több gyerek jár oda és ezt már „nem bírja el” a környék.

 

SZABÁLYTALANUL PARKOLNAK

 

Mint az ott élõktõl megtudtuk, a rendõrök fokozottan ellenõrizték a közelmúltban a Jósavárosban szabálytalanul parkolókat, és ellenük szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Helyi közúton a forgalmi rend kialakítása viszont az út kezelõjének, vagyis a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nek a hatáskörébe tartozik. A témában megkerestük a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltetõ és Vagyonkezelõ Nonprofit Kft.-t. Dicsõ Péter, a társaság út- és közterület-kezelési csoportvezetõje elmondta, a közlekedési problémával kapcsolatban a társaságukat is megkeresték az ott lakók.

– A NYÍRVV Nonprofit Kft. a szükséges egyeztetéseket már elkezdte az érintettek bevonásával. A területre korábban sem lehetett behajtani, sem ott parkolni, mivel egy járdaszakaszról van szó. (Az ominózus helyszín az Ószõlõ u. 101–107. sz. társasházak mögött található járda, illetve az Eötvös iskola és a bölcsõde közötti járda.) A végleges megoldás a személygépjármûvek kitiltása lesz az érintett területrõl. A szükséges közlekedési táblákat és a forgalmat gátló oszlopokat társaságunk legkésõbb 2017. november 15-éig kihelyezi.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)