Látogatás – Újra látogathatók a szociális intézmények lakói
Fotó: Szarka Lajos

Újra látogathatók a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ intézményeinek lakói. A látogatás során a védettségi igazolvány bemutatása kötelező, a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek esetében a látogatásra továbbra is külön látogatótérben, előre egyeztetett időpontban, az előírt járványügyi szabályok betartása mellett van lehetőség.

Anyák napján már családtagjaikkal lehettek az idősotthonokban gondozottak. Az új szabályok szerint az látogathatja meg korlátozások nélkül az idősotthonban élő rokonát, akinek van védettségi igazolványa, illetve ők magukkal hozhatnak 18 éven aluliakat is – mondta el televíziónknak Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója.

„Abban a szerencsés helyzetben van az intézményünk, hogy mind a munkatársak, mind az intézményben lakók esetében közel 100 százalékos az oltottsági arány. Ezért mi már nagyon vártuk és örültünk is ennek a döntésnek. Az még nagyobb öröm volt számunkra, hogy ezt pont az anyák napja alkalmával tették lehetővé, így végre alkalmunk nyílt arra, hogy személyesen találkozzon a hozzátartozó a családtagjaikkal, és újra megölelhessék egymást a több hónapja tartó látogatási tilalom után.”

Új ellátott felvételére akkor kerülhet sor, ha legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal végeznek PCR tesztet és annak az eredménye negatív, vagy az új ellátott rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Az utóbbi csoportba tartozó ellátottak minden további kikötés nélkül elhagyhatják az intézményt, a házirend szabályai szerint. Az intézményt a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező ellátottak is elhagyhatják, esetükben azonban, amennyiben a távolmaradás a 72 óra időtartamot meghaladja, a visszatérés egy antigén gyorsteszt negatív eredménye alapján történhet.

Kapcsolódó galéria

Új látogatási rend az idősotthonokban