Lakossági kérésre bővül a fizetős parkolók száma

 

Több városrészben, főként a belváros közeli területeken jelentett problémát, hogy a lakók hazaérkezve nem tudtak megállni a lakóhelyük környékén. Főként a fizetős zónák szélén, a díjmentes részeken a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetlenítette az ott élők közlekedését és normális életvitelét. A témában korábban több lakossági fórumot is tartottak, az érintett területek lakói egyöntetűen üdvözölték a régóta húzódó döntést.

Lakóhelykörnyéki bérlet évi 4070 forintért

Barca Balázsné a NYÍRVV kft. csoportvezetője elmondta, a szabályozás szerint azokat a parkolókat tehetik fizetőssé, amelyek telítettsége eléri a 70 százalékot. A felmérést elvégezték, a telítettségük bőven meghaladja ezt az értéket. Fontos tudni, hogy az érintett területek lakói lakóhelykörnyéki bérletet vásárolhatnak, amelynek az éves díja 4070 forint.

A II. díjzónába tartoznak majd

Május elsejétől fizetni kell a parkolásért Vasvári Pál utca Dob és Dohány utca közötti szakaszán, a Holló utcán, a Sólyom utca és közben, Hatzel téren és Csillag utcán, a Bujtos utca Géza utca és Inczédy sor közötti szakaszán, a Pazonyi téren a Selyem utca végén, a Deák Ferenc utcán az Arany János és a Széchenyi utca között, valamint a Kölcsey, a Kiss Ernő és Jósa András utcákon. Mindegyik újonnan fizetőssé váló rész a II-es zónához tartozik majd. Nyíregyházán jelenleg 3200 fizetős parkoló van, ez bővül 700 parkolóval.

 

Szoboszlai Tibor