Kulturális, improvizációs vetélkedőt tartottak a Városmajori Művelődési Házban

 

Teátrális vetélkedő

A Thália Kedvence évek óta a fiatalok egyik kedvenc kulturális, improvizációs megmérettetése. Általában színjátszó szakkörös, irodalomkedvelő diákok neveznek a versenyre; idén ötödik alkalommal rendezték meg a nagy sikerű vetélkedőt.

Orémusz Maja, a Városmajori Művelődési Ház szakmai vezetője elmondta:

Öt csapat, azaz idén rekordmennyiségű csapat jelentkezett a versenyre. Színjátszó szakkörös diákok jöttek a Zrínyi Ilona Gimnáziumból, a Vasvári Pál és a Krúdy Gyula Gimnáziumból, sőt határon túlról, Nagyberegből és Beregszászból is van most induló csapat.

A diákokat mentorok segítették – a Móricz Zsigmond Színház három színésze, Fridrik Noémi, Horváth Sebestyén Sándor és Martinkovics Máté, valamint Zentai Edit a Sunshine FM műsorvezetője és Dér Vivien, a Nyíregyházi Televízió szerkesztő-riportere koordinálta a fiatalokat.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A versenyfeladatokat szakmai zsűri értékelte. Volt, amikor egy színházi próbafolyamatot kellett bemutatniuk a diákoknak, valamint egy bűvös szék is szerepet kapott a vetélkedőn. Ha állt a diák, akkor lódítania kellett, ám ha leült az alkalmatosságra, akkor igazat kellett mondania. Újságcikkeket is színre kellett vinniük a diákoknak, akik egy lenémított filmjelenetet is szinkronizálhattak.


Dér Vivien