Örökösföld számos útja, járdája és buszöble újult meg az elmúlt időszakban

 

 

 

 

 

 

Folyamatos útfelújítások zajlottak Örökösföldön. Az elmúlt időszakban megújult a Szalag, Törzs és Semmelweis utca. Emellett átépítették a meglévő buszöblöket, és kiépítették a hiányzó járdaszakaszokat is.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 950 millió forint száz százalékos, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés a Szegfű utca bővítése, a Törzs utca, a Szalag utca, a Semmelweis utca, a Bottyán János utca és a Lujza utca felújítása révén” című TOP-6.1.5-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú pályázat keretén belül, így lehetősége nyílt Örökösföld több pontján fejleszteni a közlekedést. A régi, kátyús utakat felújította és biztonságosabbá tette a gyalogosok, illetve kerékpárosok közlekedését Nyíregyháza ezen területén. Megújult a Szalag, Semmelweis és Törzs utca, amelyet ünnepélyesen adtak át.

Több nyertes pályázatunk volt, az egyik a közlekedési csomópontokról szólt, a másik az útfejlesztésekről. Ami itt Örökösföldön megvalósult az útfejlesztések keretében: tavaly megújult a Szalag utca, majd a Semmelweis utca következett, ezt követően a Törzs utca. Hiányzó járdákat is pótoltunk, A Semmelweis utcától az Orosi utcáig járdát építettünk ki, biztosítjuk a biztonságos kerékpározást, tehát azt gondolom, hogy ez az Örökösföldi közlekedési rendszer hiányosságait, nagyon nagy mértékben pótolta – évtizedes hiányosságokról beszélünk - és egy kompakt rendszert hozott létre.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az Örökösföldön élők a felújítást követően, biztonságosabban közlekedhetnek, erről már számos pozitív visszajelzés érkezett, emelte ki Tóth Imre önkormányzati képviselő.

Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a városlakók részéről, hiszen mind a három útvonalon már felújítás érett volt a burkolat. Több kátyú volt, több közmű fedlap meg volt süllyedve és így biztonságosabb és gyorsabb lett a közlekedés, ami mindenképpen az itt élők érdekeit szolgálja. Ezen az úton szeretnénk tovább haladni a jövőben is, hiszen a közlekedésfejlesztés az mindig napirenden van.

– mondta el Tóth Imre, önkormányzati képviselő.

A nyíregyházi városrészen az útfelújítások mellett a csomópontokat is fejlesztették, plusz jobbra kanyarodó sávokat építettek ki a Törzs utca két végére és körforgalmat hoztak létre a a Semmelweis utcai kereszteződésnél.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.