Közös ellenőrzés Ibrány külterületein

Közös ellenőrzés Ibrány külterületein
Fotó: police.hu

 

A rendőrökhöz mezőőrök, vadőrök, és halőrök is csatlakoztak.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse tartott közbiztonsági ellenőrzést az Ibrányi Járás külterületein 2021. október 19-én. Az ellenőrzésben részt vettek az egyes rendészeti feladatokat ellátó szervek munkatársai is, így a rendőrök mezőőrökkel, vadőrökkel, és halőrökkel közösen járták be, és ellenőrizték a lakott településeken kívül eső, gyéren lakott területeket.

 

Az ellenőrzés megkezdése előtt Tóth Attila r. alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője határozta meg az ott élő lakosság biztonságát szolgáló célokat, és feladatokat, amelyekhez egyetértően, és együttműködően csatlakoztak a jelenlévők; ifj. Plavecz János a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara elnöke, Hajzer Szabolcs tájegységi fővadász, és Trencsényi Imre, Ibrány polgármestere is.

Az egy napon át tartó fokozott ellenőrzés eredménye közel száz igazoltatás, és számos jogsértés miatti intézkedés, szankcionálás.  

A rendőrség a jövőben is tervezi hasonló, demonstratív ellenőrzések végrehajtását, amelyek célja elsősorban a megelőzés, a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének megőrzése, növelése.     

 

Forrás: police.hu