Közlekedésfejlesztés! Több nagy forgalmú útszakasz is megújult, köztük a Rákóczi utca is!

„Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitást ösztönző közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján”. Ez a címe annak a projektnek, amely keretében forgalmas útszakaszokat fejlesztettek.

Érintett a turisztikai szempontból is fontos Blaha Lujza sétány, amelyet szeptember elején adtak át, a munkálatok befejeződtek a nagy forgalmú Bethlen Gábor utcán is, ott három okos zebrával lett még biztonságosabb a közlekedés. Fejlesztették a Vasvári Pál utca két szakaszát, a Debreceni és a Rákóczi utcát is. Utóbbi új burkolatot, okos zebrákat is kapott, amelyek segítségével a járművezetők hamarabb észrevehetik az átkelőhelyhez közelítő gyalogost, hiszen az úttest szélétől két-három lépésre helyezték el az érzékelőt, ami beindítja az aszfaltba épített villogó lámpákat.

Pató István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője elmondta:

A Rákóczi utcán 550 méter hosszú szakaszon újult meg az útburkolat, a körúttól a Víz utcáig. Emellett járdakapcsolatokat újítottunk fel, javítottunk ki, jelzéseket építettünk ki, ami szükséges a biztonságos közlekedéshez és ami különösen fontos: egy új gyalogos-átkelőhely is épült, illetve két új okos zebra is kialakításra került. Úgy gondolom, hogy ezeket már kezdik megszokni és megszeretni a nyíregyháziak – az egyik a Búza utcánál, a másik pedig az Új utcánál várja a gyalogosokat.

A TOP-os projekt keretében megvalósult fejlesztések összesen közel 3 km útpálya, 700 méter járdaszakasz és több mint 500 méter kerékpárút megújulását eredményezik. A jelentős fejlesztések célja az volt, hogy még gördülékenyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés az érintett hat utcában és így a városközpont irányába is.