Közlekedésbiztonsági Kupa

Elméleti teszt kitöltésével kezdődött a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei fordulója. A versenyre a megye 7 középiskolájából 18 diák érkezett, hogy bebizonyítsák, mennyire ismerik a KRESZ-t és hogyan alkalmazzák azokat a gyakorlatban. A tanulók három kategóriában nevezhettek, kerékpárral, segédmotor-kerékpárral, illetve személygépkocsival állhattak rajthoz, ha jól teljesítettek az elméleti vizsgán.

SZERESSÉK A KÖZLEKEDÉST

Szikszai Tihamér rendőr őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára hangsúlyozta, a verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék a szabályokat és megszeressék a közlekedést.

További képekért kattintson a fotóra!

A kerékpározók lássák, hogy a többiek már kismotorral, autóval járnak, ők is szerezzenek jogosítványt. Akik pedig már rendelkeznek vezetői engedéllyel, azok újítsák fel az ismereteiket, és egy nemes versengés legyen a vége.

ORSZÁGOS DÖNTŐ EGERBEN

Az ügyességi pályán a középiskolások szakemberek előtt mutathatták meg gyakorlati tudásukat kerékpárral, kismotorral és autóval. A versenynek komoly tétje is volt, a legjobbak oklevelet és vásárlási utalványt kaptak, valamint a jövő héten Egerben képviselhetik a megyét az országos döntőben.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)