Körözési akciót tartottak Nyíregyházán: 27  körözött személyt fogtak el

A rendőrök huszonhét körözött személyt elfogtak.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársainak bevonásával körözési akciót tartott a rendőrkapitányság illetékességi területén 2021. április 26-án.

A huszonnégy településen végrehajtott intézkedés célja a körözött személyek felkutatása és elfogása volt. A rendőrök ellenőrizték a keresett emberek lakó- és tartózkodási helyét, és huszonhét elfogást és előállítást hajtottak végre. Huszonöt fővel szemben azért volt körözés elrendelve, mert a részükre korábban kiszabott pénzbírságot nem fizették meg.

Közülük 10 főt az egyenruhások büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, mert a korábban kiszabott pénzbírságokat az illetékes hatóság elzárásra változtatta át, aminek letöltését önként nem kezdték meg. A rendőrkapitányságra előállított további körözött személyek hozzátartozói az intézkedés ideje alatt az eljárás elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, és arról a hatóságnak igazolást mutattak be, így szabadon távozhattak. A rendőrök kilenc eltűntként körözött, szökésben lévő fiatalkorút is intézkedés alá vontak, akiket előállításuk és meghallgatásuk után az illetékes gyermekvédelmi intézmény dolgozóinak átadtak.

 

Forrás: police.hu