Korcsolyapályává válhatnak az utak az ország egy részén

Felhős idővel indul a nap, de napközben északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, az északkeleti tájakon viszont marad a borongós idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Egy csapadékzóna érkezik északnyugat felől, ami viszonylag gyorsan mozog, de a keleti vidéken estig kitart majd a csapadékhullás.

Északnyugat felől kiterjedtebb és átmenetileg intenzívebb csapadék érkezik. Ónos eső, fagyott eső is előfordul (eleinte a Dunántúl északi, északnyugati határában, a Dunántúli-középhegységben, Pest megyében). Később napközben nyugat felől fokozatosan Észak-Magyarországon is teret nyer a vegyes formájú csapadék a havazással szemben.

Egyébként a hőmérséklet emelkedésével a legtöbb helyen majd eső, zápor várható, de északkeleten (Szabolcs, Zemplén, Borsod) végig hó formájú csapadék valószínű. Ott általában két-négy, lokálisan öt centiméter feletti friss hóréteg várható éjfélig.

A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu