Izgalmas lesz a kupadöntő - A Fatum Nyíregyháza a héten juthat a fináléba

A négy közé juthat a Magyar Kupában és a bajnokságban is a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes csütörtökön a Szent Benedek ellen lép pályára kupameccsen, majd vasárnap a Diósgyőr érkezik a Continental Arénába. 

Csütörtökön lép pályára a női röplabda Magyar Kupa visszavágóján a Fatum Nyíregyáza. A csapat az első meccsen simán legyőzte a Balatonfüredet, így amennyiben most is győz, bejut a négyes döntőbe. Budapesten rendezik majd a finálét március 13-14-én. A férfiak döntőjére egy héttel korábban kerül sor. A Magyar Röplabda Szövetség vezetése örül annak, hogy évről-évre emelkedik a színvonal, így most is nagy csata várható. 


 
- Az utóbbi években a nemzetközi eredmények is azt mutatják, hogy jelentősen emelkedett a színvonal. A Magyar Kupában is látszik, hogy kiegyenlített a mezőny, a címvédő Vasas például nem jutott a döntőbe, de a férfiaknál a Pénzügyőr is hátrányba került. Egy izgalmas finálét várok – mondta Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.  

A kupadöntő összes mérkőzését országos csatorna is közvetíti majd, ez is jelzi, hogy nőtt a sportág népszerűsége. A fináléban ott lesz a Békéscsaba és a Kaposvár, hozzájuk csatlakozhat a héten a Nyíregyháza, illetve az Újpest. Utóbbi két együttes nyerte az első találkozóját.  A héten a bajnokság rájátszása is elindul, a Fatum a Diósgyőrrel találkozik a párharc során, mely vasárnap indul. Pár napja az alapszakasz utolsó meccsén sikerült 3- 0-ra legyőzni a DVTK-t, és most is a nyírségi csapat az esélyes. A jövő héten két újabb meccs következik a borsodiakkal, előbb Miskolcon, majd a Continental Arénában. Amennyiben a párharc három mérkőzés alatt nem fejeződik be, további két találkozó várhat az együttesekre.