Korán reggel, örömmel futottak együtt a Mikulással a Pitypang Tagintézmény óvodásai
Korán reggel, örömmel futottak együtt a Mikulással a Pitypang Tagintézmény óvodásai

Már reggel 8 órakor intenzív mozgással kezdődött a nap a Gyermekek Háza Déli Óvoda Pitypang Tagintézményében. De ne egy átlagos testnevelés foglalkozást képzeljünk magunk elé: maga a Mikulás volt az, aki ebben a hideg időben sportolásra invitálta a kicsiket.

Hagyomány a Mikulás futás

Éles Gizella tagintézmény vezetőtől megtudtuk: már harmadik éve szokás, hogy ezen a napon a reggelt a Mikulással közös futással kezdik a Gyermekek Háza Déli Óvoda Pitypang Tagintézményének óvodásai illetve a szomszédságukban lévő Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének elsős diákjai.

Cél az egészség

A szülők, testvérek és nagyszülők is szívesen csatlakoznak ilyenkor a kicsikhez, nagy örömmel vesznek részt ezen a pár perces bemelegítő futáson a park körül. Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy a sportolást vonzóbbá tegyék – főleg, ha az a családtagokkal közösen valósul meg. Hiszen az egészséges életmódnak a megfelelő mozgás is részét képezi.

Mini Mikulások

Természetesen a gyerekek és az óvoda dolgozói is örömmel alkalmazkodnak a Mikuláshoz piros ruháikkal és egyéb kiegészítőikkel. A felnőttek célja ezáltal, hogy – kicsit furfangosan – motiváltabbá tegyék a gyerekeket a park körüli néhány kör lefutására. Természetesen nem sprintelésre kell gondolni, hiszen aki szeretné, az sétálhat is.

A Mikulás az intoleranciára is figyel

A Mikulás nem csak azért futott elöl, hogy utat mutasson a csapatnak, hanem azért is, mert a célban ő várta a megfáradt, lelkes kis futókat. Szaloncukorral készült, illetve gyümölccsel azon gyermekek számára, akik valamilyen ételintoleranciával rendelkeznek. Szerencsére erre a Mikulás csomag összeállításában is külön odafigyelt, hiszen vannak tojás-, tej- és gluténmentes étkezést folytató gyerekek is, akik ilyenkor is szigorúan betartják az előírásokat egészségük javulása érdekében.

Bent a melegben folytatódott a „buli”

A csoport szobában izgatottan várta mindenki a Télapót, képünkön a Katica csoport tagjait láthatjuk. A Télapó megdicsérte őket, amiért egész évben jók voltak, majd egyesével átadta a csomagokat minden gyerkőcnek. Ezek után – hálájuk jeléül – ők is meglepték a nagyszakállút, aki örömmel nézegette a „katicások” saját kezűleg készített ajándékát. Verssel és énekkel búcsúztak el a tőle, és megígérték, hogy jövőre is jók lesznek.

Borbély Szabina Niké

Kapcsolódó galéria

Együtt futottak az ovisok a Mikulással