Kodályosok a Szigligeti Gyermeküdülőben – Fantasztikus hangulat, felejthetetlen élmények

Idény nyáron a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola 82 diákja és 6 kísérő tanára július 19. és 24. között tölthetett el egy élményekben gazdag hetet a Szigligeti Gyermeküdülőben. A 7. a osztály néhány tanulója küldött beszámolót szerkesztőségünknek.

A tanév vége óta nagyon vártuk, hogy elérkezzen a Szigligeti tábor hete. Kalandosra sikerült utazásunk után örömmel vettük birtokba a házakat az új hűtőkkel felszerelve.

Második nap a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő medencéit és csúszdáit fedeztük fel. Az iskolánk úszásprogramjának köszönhetően kísérő tanáraink nyugodt szívvel engedtek minket minden délután a Balatonba is csobbanni.

Szerdán a keszthelyi hajókázásunkat egy bűvész műsora gazdagította, ahol mi is kipróbálhattunk néhány trükköt. Ezen a napon vacsora után egy játékos teszten mértük össze tudásunkat a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés témákban.

Következő nap a Tapolcai-tavasbarlangban egy különleges előadás meghallgatásával bővültek eddigi földrajz ismereteink, majd a barlang karszt vizében csónakázhattunk. Ezt követően a Malom-tó körül tettünk egy kellemes sétát és készítettünk néhány fényképet. A délutáni balatoni fürdés után jóhangulatú túrára indultunk, melynek keretében az Óvári kilátót és a Szentháromság kápolnát néztük meg.

Pénteken a csodálatosan felújított Szigligeti várban Tisza Balázs tanár úr színes előadást tartott a vár történetéről és a Balaton földrajzáról. Meghódítottuk a várat, kipróbáltuk az interaktív játékokat, majd meglepetésünkre egy látványos solymászbemutató részesei is lehettünk. Este a Balaton partján a naplementét csodálva búcsúztunk Szigligettől.

Esténként szívesen használtuk az új ping-pong asztalokat és játszottunk a röplabda- és focipályán.

Szombaton reggel fáradtan, de számtalan élménnyel gazdagodva hagytuk el a tábort.

Köszönjük a tábor vezetőjének, dr. Hudákné Fábián Nóra néninek, hogy idén is színvonalas és felejthetetlen programokat szervezett nekünk.

Az ellátás mindennap bőséges és ízletes volt.

Szívesen visszatérünk ide jövő nyáron is.