Klub szendvics, a meleg napokra
A legmelegebb hétvégével riogatnak bennünket a meteorológusok. Van, aki vízparton tölti a meleg napokat, de vannak sajnos háziasszonyok, akik még ilyenkor is azon gondolkodnak, mit is főzzenek a családnak?

De hát kinek van kedve ebben az időben a tűzhely mellett túlfűteni magát? Ezért is került a kedvenceim közé, a Görögországban olyan népszerű club szendvics. Bár úgy hallottam, valójában Amerikából importálták ők is, de örömmel vettem, hogy gyorsan, bármikor kiadós ételt tudok tálalni a családnak, de még a vendégeknek is anélkül, hogy órákat töltenék a konyhában.

Hozzávalók négy személyre:

30 dkg csirkemellfilé, 12 szelet toast kenyér, 8 közepes salátalevél, 8 szelet bacon, 2 paradicsom, de bármilyen zöldségféle jól passzol hozzá, paprika, uborka, ízlés szerint, 1 ek. majonéz (ízlés szerint), fekete bors ízlés szerint, 2 tk. vaj.

Elkészítés:

A csirkemelleket fokhagymasóval és borssal fűszerezzük. A bacont a vajon ropogósra pirítjuk. A megmaradt zsiradékban megsütjük a húst, majd utána a kenyerek mindkét oldalát. Egy szendvics 3 kenyérszeletből áll. Az első tetejét megkenjük majonézzel, rátesszük a salátát, majd a csirkemellet, amit csíkokra vágtunk. Erre jön megint egy szelet kenyér, rá a majonéz, saláta, bacon, majd a szeletekre vágott paradicsom, vagy bármilyen zöldségféle. A harmadik kenyér alsó felére kenjük a majonézt, ezzel fejezzük be a rétegezést. Két szemközti sarkába szúrunk 1-1 fogvájót, majd egy éles késsel átlósan kettévágjuk. Nemcsak mutatós, de nagyon finom is. Ha sült burgonyával tálaljuk, még laktatósabb. Ez a variáció a húsimádók kedvence lesz, de természetesen elkészíthető húsmentesen, sajttal is. A szendvicsek variálásának csak a képzeletünk szab határt, elrontani nem lehet. A fotót látva, nem ennivaló? 

Sipos Marianna