Kiszerelte a javításra átvett gépkocsikból az alkatrészeket
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség sikkasztással, csalással és jármű önkényes elvételével vádolja azt az autószerelőt, aki gépkocsikat vett át javításra, azonban a munkát nem végezte el, az előre átvett javítási költségeket pedig felélte.

A vádirat szerint a vádlott autószerelőként dolgozott egy bérelt nyíregyházi műhelyben, amikor elhatározta, hogy anyagi gondjai megoldására az ügyfeleitől fog pénzt szerezni.

Nagy értékű gépkocsik javítását, műszaki vizsgára felkészítését vállalta el, és javítási, valamint anyagköltségekre több százezer forintot vett át, azonban nemhogy a javítást elvégezte volna, volt olyan autó amelyből az alkatrészeket is kiszerelte, és értékesítette, azok helyére pedig silány minőségű alkatrészt épített be.

A megrendelőket folyamatosan hitegette, a gépjárművek hollétét a tulajdonosok elől eltitkolta, majd elérhetetlenné vált a számukra. A vádlott valódi szándéka az volt, hogy hozzájusson az előlegekhez.

Ezen kívül az is többször előfordult, hogy a vádlott a javításra átvett gépkocsikat magáncélra használta, az egyik ilyen autót pedig össze is törte, amikor igazoltatása során menekülni kezdett a rendőrök elől, és eközben nekihajtott egy kerítésnek.

Tíz sértettnek közel 13 millió forint kárt okozott.

A vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett férfit az ügyészség évekre börtönbe küldené, és azt is indítványozta vádiratában, hogy a bűncselekménnyel szerzett vagyont a bíróság kobozza el.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség