Kiköltöztek a hallgatók a Nyíregyházi Egyetem kollégiumából 
Fotó: Illusztráció

Mint ismeretes a Nyíregyházi Egyetem Campus Kollégiuma az egyetemi hallgatók számára bezárt, akiknek november 15-ig kellett kiköltözniük. A Nyíregyházi Egyetemen jelenleg távolléti oktatás van. Azon hallgatók, akik kérelmezték külön rektori engedéllyel maradhattak a kollégiumban – tájékoztatott a Nyíregyházi Egyetem. 

A kollégiumból történő kiköltözés 2020. november 11-től folyamatos volt. Intézményünkben 2020. november 11-12-13. három napra rektori hatáskörben rendkívüli oktatási szünet, valamint 2020. november 16-tól távolléti oktatást rendelt el az intézmény. A jelenleg zajló távolléti oktatás és a kollégiumi lakhatással kapcsolatban a 2020. november 12-én kiadott rektori-kancellári utasítás rendelkezik. A rendelkezések természetesen összhangban vannak a vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) kormányrendeletben foglaltakkal.  

A határon túli és külföldi diákok, a hatósági házi karantén kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára, továbbá a duális- és kooperatív képzésben, valamint egyéb gyakorlaton személyes jelenléttel részt vevők számára a Campus Kollégiumban tartózkodás a továbbiakban is biztosított. Ehhez hivatalos kérelmet kell leadniuk a hallgatóknak, amiről a rektor döntött. 

A Nyíregyházi Egyetem kollégiumaiban 307 fő egyetemi- és 6 külföldi hallgató lakik, közülük 38 fő kérte a kollégiumban történő bent maradást, amely 35 fő részére engedélyezésre is került. Ők, valamennyien, akik a veszélyhelyzet idejére kaptak bent maradási lehetőséget 2020. december 11-ig maradhatnak a kollégiumban, kivéve a gyakorlaton résztvevő hallgatókat, akik a gyakorlat idejére kapták az engedélyt, a gyakorlat lejártával el kell hagyniuk a kollégiumot.  

A vírushelyzetre való tekintettel felhívtuk a kollégiumban maradó hallgatók figyelmét, hogy a Nyíregyházi Egyetem területén látogatót, szállóvendéget, valamint üres hallgatói kollégiumi férőhelyen vendéget fogadni tilos! A maszkviselés a Nyíregyházi Egyetem egész területén (mind a bel- és szabadtéren) kötelező. A kollégiumba történő belépéskor a megszemélyesített szobakártya felmutatása kötelező, kollégiumi portán minden esetben hőmérséklet mérés történik.  

Minden kollégiumlakót arra kértünk és kérünk továbbra is, hogy tartsák be az egészségügyi megelőző, védekező intézkedéseket, tartózkodjanak a közösségi terek látogatásától. Kollégiumunk mindent megtesz a helyzet megfelelő kezelése érdekében. Folyamatosan kérünk minden lakót, hogy felelős magatartásukkal segítsék a védekezés hatékonyságát. 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem