Kijárási korlátozás ideje alatt bankautomatát tört fel
Fotó: police.hu

A Nyíregyházi Járási Ügyészség indítványozza annak a 20 éves nyíregyházi férfinek a letartóztatását, aki csütörtök hajnalban - a kijárási korlátozás alatt - Nyíregyházán egy bankautomatát akart feltörni, hogy abból a készpénzt megszerezze.

 

A fiatal férfi hajléktalanként él, és néhány hónapja szabadult javítóintézetből. Mivel nem volt pénze elhatározta, hogy a hajléktalan szálló közelében lévő bankautomatából szerez.

Megszegve a kijárási korlátozást és a maszkviselés szabályait megjelent a Derkovits utcán egy külön épületben elhelyezett bankautomatánál, annak kezelőpaneljét szétverte, majd egy zártszelvény darabbal az épület hátsó részét lefeszítette, illetőleg az épület tetőlemezét is feszegette. A közeli gyár biztonsági őre ezt hallotta meg, és értesítette a rendőrséget, akik a gyanúsítottat az automata előtt elfogták, és azonnal őrizetbe vették.

A bankautomatában több millió forint készpénz volt.

Az ügyészség indítványozza a fiatal férfi letartóztatását, ugyanis vele szemben hajléktalan életmódja miatt a szökés veszélye, javító intézeti nevelése miatt pedig a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az ügyészség indítványáról a Nyíregyházi Járásbíróság dönt a mai napon.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség