Két szépkorút is köszöntöttek hétfő délután a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában
Fotó: Szarka Lajos

Két szépkorút is köszöntöttek hétfő délután a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában.

Manci néni gyermekkorát Olaszliszkán töltötte, ahol öt testvérével együtt nevelkedett fel. Egy rövid ideig Budapesten élt, de aztán beteges édesanyja miatt hazaköltözött. 1954 januárjában kötött házasságot Ribár Jánossal, közös életüket Tiszabercelen kezdték, ahol a helyi óvodában helyezkedett el miután elvégzett egy szakács tanfolyamot. Az intézményben hamarosan vezető szakács is lett, majd húsz év munkaviszony után innen ment el nyugdíjba.

További képekért kattintson a fotóra!

Két lányuk született, majd négy unokával és hét dédunokával bővült a családjuk. Férje haláláig 51 évig éltek együtt. 2019 óta a Szivárvány Idősek Otthona lakója. Demeter Sándort szintén 90. születésnapja alkalmából köszöntötték hétfőn az otthonban. Nyíregyházán született, hatan voltak testvérek. 40 évig dolgozott a SZÁÉV-nél mint szobafestő, 1992-ben ment nyugdíjba.

További képekért kattintson a fotóra!

Háromszor nősült, hat gyermeke született. Nagyon szeret olvasni, nyugdíjazása után 18 verses könyvet adott ki, 20 éve tagja az Író Szövetségnek és a Magyar Újságírók Közösségének. 2015-ben költözött be a Szivárvány Idősek Otthonába. Az ünnepelteket Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere és Kissné Orosz Anita a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársa köszöntötte, illetve átadták nekik Magyarország Kormánya és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata emléklapját.