Kedveltek az önkormányzati nyári napközis táborok! Ma az úszótáborban jártunk!
Kedveltek az önkormányzati nyári napközis táborok! Ma az úszótáborban jártunk!

Egy kis játék, labdázás is belefér az úszótáborba – a Görögkatolikus Általános Iskolában igen népszerű ez az önkormányzati nyári tábor. Pristyák Zsuzsanna tanító elmondta:

2019-ben három héten keresztül tart az úszótábor, körülbelül 200 gyermek regisztrált az idén. Mind a három héten 3 szinten zajlik az úszásoktatás: kezdő, középhaladó és haladó szint is van. Természetesen a tábornak az úszás a fő profilja, de emellett még számos érdekes foglalkozás várja a gyerekeket.

Úszódeszkákkal is gyakorolnak a gyerekek a medencében. Elsajátíthatják a különböző úszásnemek technikáit, de a cél, hogy minden gyermek biztonságosan megtanuljon úszni. Gyakorolják a megfelelő láb-, hát- és csípőtartást, a lábak gyors, ollózó mozgását is – de a tábor a pihenésről, szórakozásról is szól. Megyesi László Márk diákként már több önkormányzati tábort kipróbált az elmúlt években, volt például focitáborban, idén pedig az úszótáborba íratták be szülei:

Ma is megyünk majd a Múzeumba, majd fagyizni és játszótérre is! Először vagyok itt, de nagyon tetszik, így jövőre is jövök majd! Úszni már jól tudok, de folyamatosan tanulok újdonságokat is, nagyon jó ez a tábor.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi állandó lakhellyel rendelkező általános iskolásnak, nyári, napközis táborban való részvételre. A város idén 1600 támogatott helyet biztosít. Június 17-étől 8 héten keresztül 8-féle tábortípus érhető el. Sziky Károlyné szakmai programkoordinátor elmondta:

A nyári szünetben 8 héten keresztül vannak önkormányzati táborok. A Múzeumfaluban már befejeződött a tábor, a Zelk Sorttábor is befejeződött, jelenleg az úszó- és két nyelvi tábor is zajlik, valamint a Kis Vakond tábor.

Jövő héten pedig beindul még a Göllesz és a Focitábor!

Az önkormányzat idén is jelentős összeggel támogatja a diákok táborozását, így a szülőknek csak a napi háromszori étkezésért kell térítési díjat fizetni, ennek összege 2700 forint egy hétre. Van lehetőség kedvezmény igénybevételére is, az erre való jogosultságot azonban a szülőknek hitelt érdemlően igazolniuk kell. Aki több turnusban szeretné gyermekét táboroztatni, az önköltséges áron megteheti, annak ára egy gyermek esetén 16 500 Ft/hét.

Kapcsolódó galéria

Napközis úszótábor