Kedveltek az önkormányzati nyári napközis táborok! Ma az úszótáborban jártunk!

Kedveltek az önkormányzati nyári napközis táborok! Ma az úszótáborban jártunk!
Kedveltek az önkormányzati nyári napközis táborok! Ma az úszótáborban jártunk!

Egy kis játék, labdázás is belefér az úszótáborba – a Görögkatolikus Általános Iskolában igen népszerű ez az önkormányzati nyári tábor. Pristyák Zsuzsanna tanító elmondta:

2019-ben három héten keresztül tart az úszótábor, körülbelül 200 gyermek regisztrált az idén. Mind a három héten 3 szinten zajlik az úszásoktatás: kezdő, középhaladó és haladó szint is van. Természetesen a tábornak az úszás a fő profilja, de emellett még számos érdekes foglalkozás várja a gyerekeket.

Úszódeszkákkal is gyakorolnak a gyerekek a medencében. Elsajátíthatják a különböző úszásnemek technikáit, de a cél, hogy minden gyermek biztonságosan megtanuljon úszni. Gyakorolják a megfelelő láb-, hát- és csípőtartást, a lábak gyors, ollózó mozgását is – de a tábor a pihenésről, szórakozásról is szól. Megyesi László Márk diákként már több önkormányzati tábort kipróbált az elmúlt években, volt például focitáborban, idén pedig az úszótáborba íratták be szülei:

Ma is megyünk majd a Múzeumba, majd fagyizni és játszótérre is! Először vagyok itt, de nagyon tetszik, így jövőre is jövök majd! Úszni már jól tudok, de folyamatosan tanulok újdonságokat is, nagyon jó ez a tábor.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi állandó lakhellyel rendelkező általános iskolásnak, nyári, napközis táborban való részvételre. A város idén 1600 támogatott helyet biztosít. Június 17-étől 8 héten keresztül 8-féle tábortípus érhető el. Sziky Károlyné szakmai programkoordinátor elmondta:

A nyári szünetben 8 héten keresztül vannak önkormányzati táborok. A Múzeumfaluban már befejeződött a tábor, a Zelk Sorttábor is befejeződött, jelenleg az úszó- és két nyelvi tábor is zajlik, valamint a Kis Vakond tábor.

Jövő héten pedig beindul még a Göllesz és a Focitábor!

Az önkormányzat idén is jelentős összeggel támogatja a diákok táborozását, így a szülőknek csak a napi háromszori étkezésért kell térítési díjat fizetni, ennek összege 2700 forint egy hétre. Van lehetőség kedvezmény igénybevételére is, az erre való jogosultságot azonban a szülőknek hitelt érdemlően igazolniuk kell. Aki több turnusban szeretné gyermekét táboroztatni, az önköltséges áron megteheti, annak ára egy gyermek esetén 16 500 Ft/hét.

Kapcsolódó galéria

Napközis úszótábor