Egy pont hiányzott a bravúrhoz - Fazekas Dennis közel volt az EB döntőhöz

Remekül előkészített pálya várta a Nagyhalász Speedway Ringen az U21-es Salakmotoros EB futam résztvevőit. Tíz nemzetből érkeztek motorosok, és a magyar színeket Bárány Márk illetve Fazekas Dennis képviselte. Utóbbi rögtön egy futamgyőzelemmel nyitott, és végig harcban állt a továbbjutást érő első öt helyért. Végül holtversenyben hatodik lett, egy ponttal lemaradva, így különfutamban dőlt el, ki lesz a rovnói augusztusi fináléban a tartalék. Végül a lengyel Pludra megelőzte a magyar versenyzőt, akinek így sem kell szégyenkeznie. A fiatal, nagyhalászi színekben induló vaspapucsos sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. 

- Meg tudta mutatni, hogy a lengyel Ekstraligában versenyző motorosokkal is képes felvenni a versenyt. Rengeteget dolgoztunk együtt az elmúlt hónapokban, igyekeztünk olyan technikai hátteret is teremteni neki, hogy legyen esélye a továbbjutásra, és csak egy pont hiányzott ehhez. Még csak 17 éves, szép jövő állhat előtte – mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

Az U21-es EB selejtezőt a cseh Jan Kvech nyerte, megelőzve honfitársát Chlupácot, míg a dobogó harmadik fokára lett Trofimovs állhatott. Sokat nem kell várni az újabb rangos nemzetközi versenyre. Az EB Challenge és az U21-es EB selejtező után július 20-án a MACEC Kupa következik. Itt hét nemzetből érkeznek versenyzők, és a legjobb magyarok is rajthoz állnak.