Karácsonyi bazár az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén
Fotó: Illusztráció

Idén is karácsonyi bazár várja az érdeklődőket az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén. Az adományokból létrejött vásárban semminek nincs konkrét ára, a kiválasztott tárgyakért cserébe egy ládába lehet bedobni a menhely lakóinak felajánlott összeget. Az alapítvány a bevételt – ahogy a korábbi években is – elsősorban védencei orvosi ellátására és gyógyszereire fordítja.

Nyakörvek, játékok, felszerelések, minden, amire kutyánknak és cicánknak szüksége lehet. És nemcsak négylábú barátainknak választhatunk meglepetést a karácsonyfa alá, hiszen az egyedi tárgyak, a díszek vagy a porcelánok között akár családtagjainknak is megtalálhatjuk a megfelelő ajándékot az alapítvány karácsonyi bazárjában. A vásár december 23-ig, mindennap 8–16 óra között várja az érdeklődőket az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén. Az alapítvány tavaly – a karácsonyi bazárban eladott tárgyakból – közel 500 ezer forintot gyűjtött össze.

Novák-Hajtó Éva, az állatotthon vezetője elmondta: „Idén már harmadik alkalommal rendezzük meg ezt a karácsonyi vásárt itt, az Állatbarát Alapítvány telephelyén, egy 30 négyzetméteres oktatóhelyiségben. Nem titkolt célunk ezzel az akcióval, hogy kicsaljuk az embereket a menhelyre, hiszen tél van, hideg van és ilyenkor sokkal kevesebben fogadnak örökbe, ezáltal pedig talán esélyt adhatunk újabb állatoknak. Gyakorlatilag néhány évvel ezelőtt indult ez a kezdeményezés, „Adj egy tárgyat az állatokért” címmel. Az adományozók a használt, megunt, de még jó állapotú tárgyaikat leadhatják nálunk, ezt mi értékesítjük és a bevételből az állatorvosi költségeinket tudjuk csökkenteni, ami egy hatalmas kiadás.”

Az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai állatotthona folyamatosan telt házzal működik, jelenleg 180 kutya és 30 macska várja szerető gazdiját. Az elmúlt időszakban a zsúfoltság tovább fokozódott, egy hónap alatt 50 kölyökkutya került az alapítvány gondozásába. A leendő gazdik a menhely lakóival a szervezet honlapján is megismerkedhetnek, hiszen minden bekerült kutya és macska fényképpel, rövid leírással együtt a weboldalukon is látható. Örökbefogadás esetén a kutyák oltva, féreghajtva, chipelve, a felnőtt állatok ivartalanítva kerülnek új otthonukba.

 

Szerző: Helmeczy Éva