Karácsonyi ajándékcsomagok átadására került sor a Jósa András Múzeumban

 

A nyíregyházi Rotary Clubbal a közelmúltban kötött együttműködési megállapodás után hirdették meg a Múzeumban az Egy Kis Doboznyi Szeretet akciót. Otthon híján, elfogadva a múzeum közreműködését szervezték tovább a rotarysok a gyűjtőakciót.

Az együttműködési szerződésünk aláírásakor vetődött fel, hogy hirdessük meg ezt a közös akciót, a cipősdoboz - szeretetdoboz gyűjtésre, mely elég jól sikerült.

– nyilatkozta Urbán Lajos, a Rotary Club nyíregyházi elnöke.

Itt a mögöttem látható sarokban több mint 120 doboz van, kint egy teherautón 100 doboz vár, ezeket két autistákat ápoló szervezet és a Vöröskereszt segítségével osztjuk szét a rászorultaknak.

A múzeumi csomagokat átvizsgálva találtak szaloncukrot, játékot, ruhát, cipőt, csizmát, de még sífelszerelést is az ajándékok között. A felragasztott címkék nyomán kerül majd a megfelelő gyerekhez a megfelelő doboz.

Felbuzdulva az ünnep közeledtén kezdeményeztük, hogy legyen hely a Jósa András Múzeum, ahova ezeket a szeretetcsomagokat be tudják hozni. Hála Istennek, nagyon sikeres ez az akciónk – mondta Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató, majd hozzátette  én úgy gondolom, hogy jövőre is meg kell hirdetnünk, ugyanis több mint 100 csomag érkezett.

Az ajándékokat két autista egyesület, illetve a Megyei Vöröskereszt képviselője vette át. A Most Élsz és az Új ÉFEOSZ a látókörébe került rászoruló családokhoz juttatja el a meglepetést.

Jelen pillanatban hozzánk kicsi autisták járnak, olyanok, akik még be sem kerülnek a rendszerbe, és még a szülők is nagyon bizonytalanok abban, hogy elfogadják – nem fogadják el az ő diagnózisukat. Mikor odajönnek, akkor azt látjuk, hogy a gyerekeknek nagyon-nagy szükségük van segítségre, játékokra, különböző eszközökre, mert nekik az a fontos, hogy sok mindennel tudjanak foglalkozni.

– fogalmazott Tarnai Ottóné, az Új ÉFEOSZ Egyesület elnöke.

A Vöröskereszt megyei igazgatója, Gurály Edina ígérete szerint a kisvárdai és a fehérgyarmati kórházba indul a szervezet egy-egy járműve, mellyel a gyermekosztályokon fekvő súlyos betegekhez szállítják az ajándékot.

 

Matyasovszki Edit